dusko_pjetlovic_vat_parEP HRVATSKA 2010

Najvažniji meč tek predstoji

 

Najbolji vaterpolisti Srbije nisu uspeli da se plasiraju u finale prvenstva Evrope u Zagrebu, ali poraz protiv Hrvatske u polufinalu moraće što pre da zaborave, jer im sutra predstoji najvažnija utakmica na turniru – protiv Mađarske za bronzanu medalju.

Obe selekcije naći će se u pomalo neuobičajenoj situaciji, jer su u međusobnim okršajima najčešće odlučivale o pobedniku velikih takmičenja, ali je činjenica da su i Srbija i Mađarska u Zagrebu igrali ispod svojih mogućnosti.

-Nije trebalo da izgubimo od Hrvatske, jer su svi parametri bili na našoj strani, ali je ipak pretenciozno da mislimo da smo nepobedivi i da je na svakom takmičenju prvo mesto rezervisano za nas. Verujuem da smo bili oštećeni za jedan peterac ali sve je to sport – rekao je selektor našeg tima Dejan Udovičić.

Povezana vest:  Vojvodina pobedila Zvezdu, Partizan pregazio ŽAK

On dodaje da je sada najvažnije sve to zaboraviti i što bolje se pripremiti za sutrašnji okršaj sa Mađarima.

-Za nas će to biti finale. Ne da bismo se revanširali Mađarima za poraz u grupi, već da bismo osvojili medalju. Siguran sam da će svi igrači sutra dati sve od sebe da još jednom obraduju Srbju – kaže Udovičić.

Naš najbolji igrač u duelu protiv Hrvatske Živko Gocić kaže da uprkos porazu niko nikome nema šta da zameri.

Povezana vest:  EP 2016, Crna Gora i Španija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

-Nemamo šta da zamerimo jedan drugom. Bili smio iskreni u tom meču, ali nismo uspeli. Sada se okrećemo utakmici za bronzu. Treća medalja na trećem takmičenju ovog leta bila bi fantastična stvar, a veliki uspeh je i plasman u polufinale – rekao je Gocić.

Andrija Prlainović kaže da reprezentacija Srbije nije pretplaćena na pobede i da ne možemo da budemo nezadovoljni učinkom.

-Mnogo utakmica smo mi dobili na takav način, ali je ovog puta sreća pratila Hrvate. Najvažnije je da i dalje imamo šansu za medalju i moramo uraditi sve da je osvojimo. Bio bi to veliki uspeh, jer je turnir bio izuzetno jak. Uostalom, Crna Gora je peta, a vicešampion sveta Španija tek osma – rekao je Prlainović.

Povezana vest:  Savić odredio tim: Šampioni iz Kazanja na EP u Beogradu

Duško Pijetlović veruje da sutra nećemo praviti velike greške kao na utakmici protiv Madarske u grupi.

-Sigurno neće biti gluposti koje smo pravili u prvom meču. Svaka medalja je velika na ovakvom takmičenju. Nije realno da tri takmičenja u ovako kratkom roku odigramo na najvišem nivou – rekao je Pijetlović.

Utakmica za treće mesto Srbija – Mađarska na programu je u subotu od 17,30 časova. U finalu će od 21 sat igrati Hrvatska – Italija.