ekipa_srbija-zagrebEP HRVATSKA 2010
Srpski vaterpolisti srećni zbog pobede na kraju EP
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić istakao je da je njegova ekipa
zaslužila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Zagrebu do koje je došla posle večerašnje pobede nad Mađarskom od 10:8.
-Bio je to test za ovu ekipu, koja retko igra za treće mesto. Čestitke svima, zaslužili su pobedu, pokazali ogromnu želju, visok moral i rešenost da na superioran način završe leto“, rekao je Udovičić.
Kapiten Vanja Udovičić primetio je da je Srbija i ranije mogla da reši pitanje pobednika, pošto je sve vreme vodila.
-Da smo bar polovinu šansi iskoristili sve bi bilo rešeno ranije. Zahvalan sam igračima i stručnom štabu. Nije bilo lako izdići se posle poraza u polufinalu, ali smo još jednom pokazali da smo velika, hrabra i mlada ekipa – naveo je trostruki strelac Udovičić.
Tri gola je postigao je Filip Filipović.
-Mlada ekipa je sazrela za velika dela. Kada smo jedinstveni onda smo bez premca. Ne znam selekciju koja je osvajala medalje na toliko uzastopnih takmičenja – ocenio je Filipović.
Centar Slobodan Nikić složio se sa kapitenovom ocenom da je Mađare u igri držao golman Viktor Nađ.
-Trebalo je da pobedimo sa sedam ili osam golova razlike. Nađ je odlično branio. Ipak, zasluženo smo slavili – istakao je Nikić.
Nađu je parirao i srpski golman Slobodan Soro, koji je takođe odbranio brojne opasne šuteve rivala.
-Lepo je kada se sve završi pobedom koja znači medalju. Žao mi je poraza od Hrvata, mogli smo da uđemo u legendu po broju osvojenih turnira u seriji. Ali, biće prilika, idemo napred -kazao je Soro.
Poslednji napad Mađara Srbija je u četvrtoj deonici odbila zahvaljući uzastopnim golovima Nikole Rađena.
-Zadovoljan sam, nije fraza. Ušli smo u četiri, osvojili medalju. U seriji smo kakvu mnogi nisu očekivali. Ovo nam je motiv, idemo dalje. Teško, dugo leto a tri odličja – podsetio je Rađen da je Srbija prethodno osvojila i Svetsku ligu i FINA kup.
Zadovoljan je bio i predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović.
-Lepo je biti na čelu ovakve organizacije, saveza koji ima ovakvu reprezentaciju. Ponosan sam, znamo u kakvim smo uslovima radili, šta nas je pratilo. Sve se izdrzalo, tri medalje, za mene je i ova bronza zlatna. Zahvalio bih se igračima, stručnom stabu, navijačima koji su pronašli način da nam pomognu – istakao je Sovrović.
Povezana vest:  Udovičić: Cilj je osvajanje Evrokupa