nenad_manojlovicNenad Manojlović: Radujem se što ću biti pored bazena

 

Bivši selektor vaterpolo reprezentacije Jugoslavije, SCG i Srbije Nenad Manojlović izjavio je danas da će se u klubu Beograd u narednom periodu baviti unapređenjem trenerskog rada i mlađim kategorijama, ali i da se raduje što će „opet biti pored bazena“.

-Baza u ovom sportu je mala da bi se nastavilo sa kontinuitetom dobrih rezultata i trudiću se da formiramo kvalitetnu obuku za trenere i rad sa mlađim kategorijama – rekao je Manojlović na konferenciji za novinare, povodom njegovog predstavljanja kao novog sportskog direktora kluba.

Povezana vest:  EP HRVATSKA 2010, Vaterpolo reprezentacija Srbije posetila SNV

Prema njegovim rečima, u gradu Beogradu su lošiji uslovi nego što su bili pre nekoliko godina.

-Očekujem da će uskoro biti završeni bazeni ’25. maj’ i ’11. april’. Očekujem i da će se na Tašmajdanu postaviti balon, čime bi ovaj klub dobio adekvatne uslove – rekao je Manojlović.

On je dodao da će u vaterpolo klubu Beograd biti uz prvu ekipu, a da će se za dva, tri meseca postaviti ciljevi i podići kvalitet rada.

-Prvi tim Beograda zahteva rad koji je približniji radu sa mlađim kategorijama – uzrasta 18, 19 godina. Ovo je klub koji se takmiči u Prvoj ligi i igrači nemaju reprezentativne obaveze kao u Partizanu ili Vojvodini – rekao je Manojlović, koji bi trebalo u klubu da ostane naredne četiri godine.

Povezana vest:  Pobeda Bečeja u prvoj vaterpolo utakmicu u Smederevu

Predsednik Upravnog odbora Beograda Žarko Matović naglasio je da je zadovoljan dolaskom poznatog trenera i da će klub sada imati kompletan stručni štab.

-U Beogradu trenira oko 200 dece i naša želja je da ne odlaze u druge klubove. Ove godine smo odlučili da se ne takmičimo u Evropi, nego da u ovakvoj ekonomskoj situaciji uložimo u stručni rad I proširenje baze – rekao je Matović.

Povezana vest:  POLUFINALE FINA KUPA, Srbija u finalu, Soro isključen

Predsednik kluba Miodrag Perišić zahvalio se Manojloviću na dolasku i dodao da je srećan što će ponovo sa njim sarađivati posle 18 godina. Nenad Manojlović je kao selektor reprezentacije osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Atini 2004, bronzanu na OI u Sidneju 2000, srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Fukuoki 2001. i bronzanu na SP 2003. u Barseloni, kao i zlatne medalje na evropskim prvenstvima 2001. u Budimpešti i 2003. u Kranju.

Trenurno obavlja funkciju predsednika Stručnog saveta Vaterpolo saveza Srbije.