igor_milanovic_vat_part_trenerEVROLIGA

Milanović: bez imperativa u Zagrebu

 

Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović istakao je danas da njegovi izabranici neće imati imperativ pobede u utakmici prvog kola C grupe Evrolige protiv hrvatske Mladosti u Zagrebu.

On je napomenuo da će meč dva najtrfoejnija evropska kluba biti prva provera crno-belih u ovoj sezoni nakon brojnih obaveza skoro svih igrača Partizana u raznim nacionalnim selekcijama.

-Ove sezone ćemo drukčije tempirati formu. Prošle godine smo zasijali u punom sjaju već na kontrolnom turniru ‘Partizanove legende’, a sada se nadam da ćemo kroz rad uspeti da iz meča u meč usavršavamo igru“, rekao je Milanović na konferenciji za novinare u sedištu trofejnog kluba.

Trener Partizana smatra da je tim koji predvodi sa klupe „za nijansu kvalitetniji“ od prošlosezonskog i da je najveća prednost crno-belih u odnosu na prethodnu godinu činjenica da su kompaktniji i da je „veoma bitno što su igrači shvatili da je sistem koji smo postavili dobar i da ga sada treba samo usavršavati“.

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog poraženi u Mađarskoj

-Mladost je odličan protivnik za proveru naše forme. Radi se o timu koji je mnogo dobio angažovanjem Vanje Udovičića. Tu su još stari aduti Zagrepčana Petar Muslim, Igor Hinić i ostali hrvatski reprezentativci – napomenuo je Milanović.

On je naglasio da prvi susret u Evroligi nema veliki rezultatski značaj, pogotovu što će se u prvoj fazi rivali sastati i u Beogradu.

Povezana vest:  Srpski vaterpolisti: Nismo toliki favoriti kao što tvrde Madjari

-Mislim da smo Zagrepčani i mi po kvalitetu iznad druga dva učesnika C grupe – grčkog Olimpijakosa i španske Barselone“, istakao je Milanović.

Prema rečima šefa stručnog štaba šampiona Srbije, glavni favorit za trofej prvaka Evrope je branilac titule, italijanski Pro Reko, koji se dodatno pojačao dovođenjem crnogorskih reprezentativaca Borisa Zlokovića i Aleksandra Ivovića.

-Prema kvakitetu igračkog kadra i budžetu, nijedan klub u Evropi ne može da konkuriše Pro Reku. Kao favorite iz senke, spomenuo bih hrvatske klubove (Jug, Mladost i Primorje), mađarski Vašaš, crnogorski Primorac i naravno Partizan“, naveo je Milanović.

Pre dve godine Mladost je eliminisala tim Partizana u četvrtfinalu boljim izvođenjem penala, a akter tih mečeva bio je sidraš Duško Pijetlović.

Povezana vest:  EVROLIGA, Vojvodina domaćin kvalifikacionog turnira Evrolige

-Tada smo odigali veoma loše u prvoj utakmici u Beogradu, što nam se kasnije osvetilo. Ove sezone sistem takmičenja je promenjen, neće biti klasičnog četvrtfinala, što je po mom mišljenju znatno pravednije“, istakao je Pijetlović.

Reprezenttaivac Stefan Mitrović podsetio je da dueli između „žabaca sa Save“ i beogradskih crno-belih imaju veliku tradiciju i da su po pravilu ti okršaju veoma zanimljivi.

-Sigurno je da nas u Zagrebu očekuje kvalitetan protivnik i ‘vruć teren’. Našu šansu vidim u prepoznatljivo čvrstoj odbrani i maksimalnoj koncentraciji tokom 32 minuta igre“, zaključio je Mitrović.

Utakmica Mladost – Partizan igra se 14. novembra od 16 časova na plivalištu Sportskog centra „Mladost“ u Zagrebu.