dusan_ivkovic_treningIvković nije odbio KSS

 

Šef stručnog štaba grčkog Olimpijakosa Dušan Ivković nije se izjasnio da li će ostati na čelu reprezentacije Srbije, ali u ovom trenutku nije odbio ponudu Košarkaškog saveza Srbije da nastavi rad sa nacionalnom selekcijom.

-Moja želja je uvek bila da završim četvorogodišnji ciklus sa reprezentacijom Srbije, ali u jednom trenutku više nisu postojali uslovi za nastavak saradnje u obliku u kojem je ona na početku dogovorena. Nikada nisam postavljao uslove vezane za dugovanja Saveza, niti sam postavljao pitanje kada ću biti isplaćen, ali sam insistirao na izmirenju dugovanja prema mojim saradnicima i igračima – rekao je Ivković posle sastanka sa predsednikom KSS Draganom Kapičićem u Atini.

Povezana vest:  Šilb: Zvezda ima bogatu istoriju i fantastične navijače

Ukoliko bi ostao selektor „orlova“, Ivković veruje da mu klub ne bi pravio probleme.

-Sada se nalazim u procesu rešavanja problema i konsolidacije tima u Olimpijakosu. Verujem, ipak, da ukoliko se situacija u KŠ iskristališe i ako ostanem selektor, ljudi iz Olimpijakosa neće praviti probleme, jer je u sličnoj situaciji prošle godine bio i bivši trener Janakis – rekao je Ivković.

Povezana vest:  NLB REGIONALNA LIGA, Rezultati i tabela šestog kola

On je dodao da su ga Kapičić i generalni sekretar KSS Zoran Gavrilović obavestili da bi u martu trebalo da bude održana Skupština KŠ, na kojoj će biti izmenjen statut i uvešće se mandatarski ili polumandatarski sistema rukovođenja savezom.

-Želeo bih da svoj plan i program rada predočim ljudima koji će u budućem periodu rukovoditi Savezom i tada bi situacija bila mnogo jasnija. Zbog toga, mislim da sada nije pravi trenutak da se izjašnjavam o svom status – rekao je Ivković.

Povezana vest:  Ministarka osudila napad na Strahinju Miloševića