Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović kazao je danas da reprezentacija sa puno snage i energije ide na utakmicu sa Italijom, koja će po njegovim rečima imati poseban značaj.

-Volim da se takmičim. Ne biram utakmice, ali ova ima poseban značaj. Ova utakmica je možda i najteža na turniru jer posle nje može da se dodje u šansu da se borimo za medalju – rekao je Bogdanović novinarima u Istanbulu.

Srbija će u sredu od 20.30 igrati protiv Italije četvrtfinale Evropskog prvenstva. Bogdanović je naveo da su se srpski košarkaši dobro odmorili i osvežili.

Povezana vest:  NBA VESTI, Šakil O'Nil kažnjen s 35.000 američkih dolara

-Sa puno snage i energije ulazimo u utakmicu protiv Italije – istakao je najbolji strelac srpskog tima.

Bogdanović je rekao da obožava utakmice pod „visokim naponom“.

-Mislim da svi u timu to vole, čak i gledaoci, košarkaški fanovi. To je najzanimljivije. Borba je za polufinale – rekao je Bogdanović.

Po njegovim rečima, Italija je nezgodan protivnik.

Povezana vest:  Košarkašice počele pripreme za SP u Turskoj

-Nezgodna su ekipa, koja igra mnogo bez lopte, atipično sa petoricom niskih košarkaša i mnogo preuzimanja. Moramo da se adaptiramo – rekao je Bogdanović.

Njegov saigrač Vladimir Lučić kazao je da je Srbija spremna.

-Tu smo gde smo hteli da budemo. Spremni smo i jedva čekamo Italiju. Čeka nas veoma važna utakmica i očekujem da će biti teško. Što je teži protivnik, naš fokus je na još većem nivou – kazao je Lučić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Indijane

On je istakao da ga ne zanima posebno ko je protivnik, iako ceni italijanski tim.

-Jedna je utakmica, četvrtfinale i svejedno je koju ekipu imaš pred sobom. Italijanski igrači imaju izvanredne sezone, neki dugo igraju NBA… Znamo koje su naše prednosti, snagom, energijom i čvrstinom treba da odgovorimo – rekao je Lučić.

Lučić je, poput Bogdanovića, kazao da je dobro to što je Srbija igrala protiv Italije na Akropolis kupu uoči Evropskog prvenstva.