Kapiten srpskih košarkaša Milan Mačvan rekao je danas da njegova reprezentacija ne sme da dozvoli Italiji da „igra svoju igru“ i najavio borbu bez straha.

-Ako ih pustimo da igraju kako znaju, nećemo imati šanse. Moramo da budemo čvrsti. Timski jako i borba svih 40 minuta, to je putokaz. Poštujemo Italiju, ali ne pokazujemo strah – rekao je Mačvan novinarima u Istanbulu.

Povezana vest:  Zvezda izgubila od Žalgirisa u Beogradu

Srbija će sutra od 20.30 igrati protiv Italije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Mačvan je naveo da je Italija veoma talentovana ekipa koja dugo igra zajedno. Reprezentativci Srbije su u ponedeljak imali dan odmora, koji im je mnogo značio.

-Mnogo nam je to značilo, četiri dana nismo izašli iz hotela. Možda smo bili i previše fokusirani na Madjarsku – kazao je Mačvan.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Ubedljive pobede Partizana i Radničkog FMP

On je istakao da je atmosfera u ekipi „kao i uvek na zavidnom nivou“ i rekao je da se Srbija dobro spremila.

-Ostaje nam da se odmorimo i pokažemo koliko možemo. Pričali smo mnogo, videli smo gde smo grešili protiv Madjarske i složili se oko istih stvari u suštini. Nadam se da se to neće ponoviti protiv Italije – naveo je on.

Povezana vest:  Rondo ne igra za SAD na Svetskom prvenstvu

Kako je rekao, u nok-aut fazi svi imaju šanse i zato njegov tim mora da bude posebno obazriv.

-Mnogo su bitne utakmice, nok-aut faza je i svi imaju šanse, 40 minuta je u igri. Nadamo se da ćemo odigrati najbolje što možemo i zato moramo da ispravimo greške – rekao je Mačvan.