Srpski vaterpolo reprezentativci rekli su danas da njihov tim nije „toliki favorit“ u četvrtfinalu Evropskog prvenstva kao što tvrde Madjari.

-Odlično se poznajemo, mlad su tim, projektovan za nekoliko godina. Iskoristili smo pauzu da ostanemo u tenziji. Imamo ranije iskustva i verujem da će sve biti kako treba. Oni su rasterećeni, ali mi nismo toliki favoriti koliko oni tvrde. Vamoš i Zalanki su najveća opasnost. Levoruki šuteri uz golamana kakav je Viktor Nađi mogu da budu opasan rival. Uvek forsiraju šuteve tako da je ključ utakmice naša odbrana – rekao je Branislav Mitrović uoči duela u Barseloni.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Parizan deklasirao Beograd u četvrtom kolu

Kao opasnost, srpski vaterpolisti vide to što su imali tri slobodna dana.

-Nema iznenadjenja u igri. Ako budemo na našem nivou, sa našim ritmom, rečju ako bude naš vaterpolo, bliži smo polufinalu. Vamšo i Zalanki preuzimaju odgovornost na sebe, ali uvek neko može da iskoči iz sistema. Kada im krene imaju neverovatne poteze. U sastavu nema nekoliko iskusnih igrača ali to ne znači da se predaju. U četrvfinalu niko ne igra da izgubi. Nemamo nikakav pritisak sa strane, najveći je onaj koji dajemo sebi – kazao je Stefan Mitrović.

Povezana vest:  Pripreme igrača sa šireg spiska seniorske selekcije

Milan Aleksić je rekao da je Madjarska jaka bez obzira na to što joj nedostaje nekoliko igrača.

-Do sada su bili ispod nivoa, ali to ne sme da nas zavara, ništa ne znači. Znamo dobro kakvi su to igrači. Sećam se Šangaja, gublili smo tri, četiri gola razlike i na kraju pobedili u polufinalu svetskog prvenstva. To je pouka, boriti se i igrati do kraja bez obzira na rezultat. Znao sam odlično golmana, klupski smo drugovi. Zna i on nas, pa videćemo. Psihologija… – rekao je Aleksić.

Povezana vest:  Savić pozvao mlade za meč sa Slovačkom u Svetskoj ligi

Srbija i Madjarska sastaće se u utorak od 17.00.