Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić podneo je ostavku na mesto trenera Crvene zvezde, preneo je danas Sportski žurnal.

„Posle niza neuspeha i loših rezultata, kao i eliminacijom iz Kupa Srbije savest i dostojanstvo mi ne daju mira i to je razlog podnošenja neopozive ostavke na mesto trenera Crvene zvezde“, rekao je Savić.

Savić je svoj drugi mandat na klupi Zvezde počeo avgusta 2017. godine.

Povezana vest:  EVROLIGA, Pohod Kotorana na drugu titulu prvaka Evrope

„Nisam uspeo da povežem osnovne parametre za stvaranje tima i nije bilo lako naći kompromis izmedju ličnog sistema vrednosti, načina rada kao i shvatanja vaterpolo igre sa onim što se od mene kao trenera očekivalo“, rekao je selektor Srbije.

Savić je preuzeo odgovornost za loše rezultate Zvezde i istakao da je ostavka jedino rešenje.

Povezana vest:  Savić: Cilj je prvo mesto na turniru

„Na ovaj način možda izazovem reakciju i budjenje ekipe koja će, nadam se, pokazati kvalitet u daljem takmičenju. Želim svima sreću i uspeh“, naveo je Savić.

On je, na kraju, zahvalio upravi Zvezde na ukazanoj prilici.

„Želim da razumeju da je ovo moralni čin, a ne posledica ishitrene odluke zbog sukoba, konflikta ili nesporazuma“, zaključio je Savić.

Povezana vest:  Partizan rasterećeno dočekuje Budvu

Vaterpolisti Zvezde su ove sezone pretrpeli četiri ubedljiva poraza u Ligi šampiona, ispali su četvrfinalu Kupa Srbije, a u Regionalnoj ligi imaju samo jednu pobedu, uz dva remija i četiri poraza.