Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, posle pobede nad Australijom i plasmana u finale Svetske lige, nije bio zadoboljan igrom svog tima u drugom poluvremenu.

„Nije bitan rezultat kad se pobedi. Bitna je sama igra. Sam početak je bio u svim sferama kako Srbija zna da igra. Treći i četvrti period obeležila bespotrebna je nervoza, imali smo individulane greške, koje nisu normalne za ovaj sastav. Imamo vremena da se konsolidujemo i vidimo gde smo pravili greške. Ukoliko se ovako sutra bude igralo u finalu kao u poslednja dva perioda, sigurno da neće biti dobro po nas“, rekao je Savić novinarima posle meča.

Povezana vest:  Pobeda Radničkog, poraz Crvene zvezde

Rival Srbije u sutrašnjem finalu (16.45) biće bolji iz duela Hrvatska-Španija, a Savić je rekao i da nema posebnu želju za protivnika.

„Svejedno. Finale je finale. Ulog je veliki“, zaključio je Savić.

Vaterpolista Stefan Mitrović istakao je da je nezahvalno da priželjukuje određenog rivala u finalu.

„Od samog starta smo kontrolisali igru i mislim da smo danas pružili dobru utakmicu u odbrani. Bilo je grešaka, broj golova malo veći, ali s obzirom da smo držali rezultatsku prednost tokom celog meča, zadovoljan sam. Najbitnije da smo se plasirali u finale. Da se odmorimo za sutra i da damo sve o sebe“, rekao je Mitrović.

Povezana vest:  Marović, Avramović i Marijan kandidati za predsednika VSS

Strelac tri gola Andrija Prlainović rekao je da tim može biti zadovoljan danasnjom igrom.

„U prve dve četvrtine bila je odlična igra. U druge dve je došlo do opuštanja,možda i zbog rezultata koji nam je negde u glavama stvorio privid da smo u finalu. Možemo biti zadovoljni igrom izuzev tog pada. Bili smo napadački raspoloženi. U dobrom smo ritmu, ako u finalu budemo na ovom nivo ili malo višem, mislim da su nam velike šanse“, rekao je Prlainović i dodao da bi možda više voleo Španiju u finalu.

Povezana vest:  KUP SRBIJE 2013, Partizan i Crvena zvezda u finalu Kupa Srbije

„To je teško reći, odlične su obe ekipe. Možda zbog toga sto je jednu ekipu teško pobediti dva puta, voleo bih više Špance“, zaključio je Prlainović.

Završni turnir Svetske lige održava se uz podršku grada Beograda i UNIQA- zvaničnog osiguranja vaterpolo tima Srbije.