Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, posle petog mesta na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, izjavio je da još nije vreme za analizu jer su glave vruće.

Srbija je u borbi za peto mesto savladala danas Australiju 13:9.

„Početak je bio u našu korist u svim sferama, posle smo imali neobjašnjiv pad. Na kraju smo malo i čuvali rezultat. Nije još vreme za konačnu analizu, glave su vruće“, rekao je Savić, a prenosi VS S.

Povezana vest:  Raspored odigravanja utakmica "A" i "B" lige

Strahinja Rašović je bio sve vreme turnira u golgeterskoj formi, postigao je 17 golova.

„Ličili smo na susret sa Grčkom, tako se igra za Srbiju. Uvek postoje želja i motiv, jedino protiv Španaca to nije tako izgledalo. Odigrali smo muški i tako treba uvek da bude. Mnogo nam znači trijumf, sada smo iskusniji“, dodaje Rašović.

On je uveren da će mladi „delfini“ sledeći put biti još bolji.

„Možemo da igramo sa svakom ekipom ns svetu. Ostaje žal zbog poraza u susretu sa Španijom, tada je trebalo da budemo najbolji, da budemo kao što smo bili danas“.

Povezana vest:  Kadeti Partizana drugi na turniru u Zagrebu

Kapiten Miloš Ćuk ističe da je plasman na SP mogao da bude dosta bolji.

„Prvo poluvreme je pokazatelj da ova ekipa može mnogo i da smo mogli više na prvenstvu. Ipak neiskustvo je uticalo da ne igramo za medalju. Svima je žao zbog toga. Ipak smo popravili utisak, dobro smo danas igrali. Daje nam sve ovo nadu da imamo šta da tražimo na sledećim takmičenjima, da se borimo uvek za medalju. Ovo je bilo najneizvesnije takmičenje od kada pratim vaterpolo. Na nama je da ispravljamo greške i da sledeće godine budemo kako treba“, zaključio je Ćuk.

Povezana vest:  Savić: Hrvati i mi sa najjačim timom, pa da vidimo gde smo

Reprezentacija Srbije u ponedeljak rano ujutru avionom kreće iz Seula preko Abu Dabija za Beograd.