Vaterpolo klub Partizan saopštio je danas da je predstojeća sednica Skupštine tog kluba nelegitimna sa ciljem da se protivzakonito i nasilno preuzme klub.

„Obaveštavamo javnost da postoji pokušaj organizovanja lažne sednice skupštine Vaterpolo kluba Partizan. Najavljena sednica se kvalifikuje kao lažna jer su na nju u svojstvu delegata pozvana lica koja nisu članovi Skupštine VK Partizan, a takodje i lica koja nisu ni članovi Kluba. Ovakvu sednicu sazvala su potpuno neovlašćena lica, protivno Zakonu o sportu i drugim opštim aktima VK Partizan“, navodi se u saopštenju vaterpolo kluba Partizan.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Srbija pobedila i Nemačku - 13:12

Vanredna skupština Vaterpolo kluba Partizan biće održana u nedelju, 30. avgusta.

Njeno održavanje tražili su bivši i sadašnji igrači Partizana, Udruženje igrača i trenera i većina članova Skupštine nezadovoljni radom rukovodstva kluba. Podršku su im pružili i roditelji dece koja treniraju u Partizanu. Oni su tražili ostavke cele uprave na čelu sa Tatjanom Rakas.

„Upozoravamo javnost i nadležne organe, da cilj sazivanja ovakve nelegitimne sednice može biti jedino protivzakonito i nasilno preuzimanje VK Partizan“, piše u saopštenju.

Povezana vest:  Vaterpolisti doputovali u Ajndhoven

Navedeno je da je Skupština kluba prvobitno bila zakazana za 21. jun, ali da je na predlog predsednika skupštine odložena zbog održavanja parlamentarnih izbora i ponovo zakazana za 24. jun. I ta sednica je odložena na zahtev igrača prvog tima zbog njihove nemogućnosti prisustva usled priprema.

Posle toga, kako piše u saopštenju, održavanje sednice bilo je onemogućeno usled nastupanja epidemioloških mera zabrane okupljanja više od 10 ljudi, koje su još na snazi.

Povezana vest:  Prelazni rok od 9. do 22. avgusta

„Legitimna sednica Skupštine VK Partizan, biće održana odmah po prestanku epidemioloških mera zabrane okupljanja“, navodi se u saopštenju.