partizan_ekipaEVROLIGA

Partizan se revanširao Mladosti ubedljivom pobedom

 

Vaterpolisti Parizana pobedili su danas u Beogradu Mladost sa 14:7 (4:0, 3:3, 3:3, 4:1) u poslednjem kolu prvog kruga Evrolige.

Utakmica nije imala takmičarski značaj, pošto su oba tima još ranije obezbedila plasman u četvrtfinalnu fazu. Partizan se ovako revanširao Mladosti za poraz u prvom kolu. Zagrebačka ekipa završila je takmičenje na prvom mestu, a crno-beli na drugom.

Žreb za drugu fazu takmičenja održaće se 8. februara u Rimu.

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog protiv Matara u četvrtfinalu Kupa Evrope

Domaća ekipa odlično je počela i povela sa 4:0, a sredinom druge deonice vodila je i sa 6:0, pre nego što se Mladost probudila. Gosti su početkom četvrte deonice smanjili na 10:7, ali je Partizan do kraja otklonio sve nedoumice.

Trener Partizana Igor Milanović pohvalio je svoje igrače i kazao da je jako zadovoljan odbranom.

-Igrači stvarno zaslužuju čestitke za današnju partiju. U odbrani je bilo savršeno, baš onako kako smo se dogovorili pre utakmice. Ovaj meč je pokazatelj da mozemo da igramo dobro, a verujem da u nastavku možemo još bolje – rekao je Milanović.

Povezana vest:  Radnički vežba odbranu u revanšu sa Matarom

Trener Partizana kazao je da je optimista pred nastavak sezone, kao i da je jako zadovoljan igrama mladih igrača, Miloša Ćuka i Dušana Mandića.

Golman Slobodan Soro rekao je da je vidljivo da je tim od nove godine počeo da podiže formu.

-Nadam se da ćemo i u nastavku igrati ovako, ali i još bolje. Posebno me raduje dobar napad. Dali smo 14 golova, a to nam je bila boljka cele sezone. Ako sve bude ovako, imamo velike šanse da se plasiramo na završni turnir i da pokušamo da napravimo bolji rezultat nego prošle sezone – rekao je Soro.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA NIŠ, Sve spremno za početak