Fajnal-ejt vaterpolo Lige šampiona, kome je Beograd domaćin od 2. do 4. juna ispunjava najviše standarde organizacije, ocena je čelnika Međunarodne plivačke federacije (LEN).

Mečevi za titulu prvaka Evrope igraće se na bazenu “11. april”, a za pehar će se osim domaćina, ekipe Novog Beograda i branioca trofeja Pro Reka, boriti još Breša, Hanover, Barseloneta, Ferencvaroš, Jug i Marselj.

Kirijakos Janopulos, potpredsednik LEN-a, istakao je veliko zadovoljstvo što je Beograd drugu godinu uzastopno domaćin Fajnal-ejta.

„Nosim mnogo lepih uspomena iz ovog grada, a stekao sam i prijatelje za ceo život. U ime predsednika LEN-a Da Silve želim da se zahvalim organizatoru Gradu Beogradu i Vaterpolo klubu Novi Beograd na veličanstvenom dočeku i organizaciji finalnog turnira. Želim svim igračima, sudijama mnogo sreće. Došli smo do kraja sjajnog putovanja ove sezone, osam najboljih timova je ovde i želim im svima uspešan turnir”, poručio je Janopulos na konferenciji za medije koja je održana danas u Beogradu.

Povezana vest:  Radnički poražen od Olimpijakosa

Izvršni direktor LEN-a Marko Biri istakao je da je ponosan, jer su vrhunski uslovi koji su omogućeni učesnicima rezultat zajedničkog rada svih u organizaciji.

“Svake godine rastemo. Pandemija je to pomalo usporila, ali to smo prebrodili. Ovih osam timova predstavljaju najbolje od najboljih u Evropi. Čak šest timova koji učestvuju je već osvajalo trofej Lige šampiona, dok je sedam od osam klubova osvojilo titulu u ovosezonskom državnom prvenstvu. Više od 90 reportera će izveštavati sa utakmica što je sjajno, a imaćemo prenose čak i u Južnoj Americi, što je izuzetno važno za popularizaciju vaterpola”, rekao je Biri.

Povezana vest:  EP HRVATSKA 2010, Vaterpolisti Srbije pobedili Rusiju na EP

Sekretar tehničke komisije LEN Dejan Perišić takođe se osvrnuo na organizciju, uz čestitke svim timovima koji su se plasirali na završni turnir, izrazio je veliku zahvalnost VK Novi Beograd kao i lokalnim i državnim vlastima na velikoj podršci u organizaciji ovog sportskog događaja.

„Siguran sam da ćemo u naredna tri dana uživati u sjajnim utakmicama. Omogućili smo svim timovima najbolje uslove i priliku da pokažu zašto su došli do završnice Lige šampiona”, zaključio je Perišić.

Povezana vest:  EVROLIGA, Milanović: dobro poznajemo Olimpijakos i atmosferu u Atini

Foto: Dušan Milenković/ATA Images