Vaterpolo reprezentacija Srbije imaće novu uniformu od početka 2024. godine – potpisano je tehničko sponzorstvo sa kompanijom Sport Time Balkans, ekskluzivnim zastupnikom brenda Nike za Srbiju. Već drugog dana nove godine, muška vaterpolo selekcija će otputovati u Zagreb, dok će dame od petog januara voditi borbe u Ajndhovenu, na Evropskim prvenstvima, noseći novu opremu.

Na predstavljanju novog ruha i ozvaničavanju partnerstva, na bazenu „Milan Gale Muškatirović“, na 25. maju, novinari su imali priliku da saznaju više o sponzorstvu i da čuju najavu pred takmičenja reprezantacija početkom 2024. godine.

„Vizija kompanije Sport Time Balkans je da inspiriše ljude da pomeraju granice kroz sport. Verujemo da su naši divni vaterpolisti i vaterpolistkinje, uzor i inspiracija mladim generacijama da zavole sport i jednog dana I sami budu veliki šampioni. Verujemo da će novi početak doneti još mnogo uspeha i pobeda srpskom vaterpolu“, izjavila je generalna direktorka kompanije Sport Time Balkans, ekskluzivnog distributera brenda Nike za Srbiju, Mirjana Jokić.

Foto: Zorana Mandić/ATA Images

Ispred Vaterpolo saveza Srbije, predsednik Viktor Jelenić je rekao da je sponzorstvo velika stvar za najtrofejniji timski sport u srpskoj istoriji.

Povezana vest:  Ministarka Marić pokrenula inicijativu za nagrađivanje Zvezde

„Čast nam je što imamo priliku da ostvarimo saradnju sa svetski poznatim brendom Nike i verujemo da u saradnji sa kompanijom Sport Time Balkans možemo da ostvarimo odlične rezultate na predstojećim takmičenjima“, dodao je Jelenić.

Prisutnima su se obratili i selektori muške i ženske vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović i Dragana Ivković.

Pred put u Zagreb na Evropsko prvenstvo – na kojem će naša selekcija nastupati u grupi C, zajedno sa Nemačkom, Maltom i Izraelom – selektor Stevanović izjavio je da je tim zahvalan što je jedna takva kompanija prepoznala energiju reprezentacije Srbije koju ulažu u ostvarenje vrhunskih rezultata i što je Nike postao deo njihove vaterpolo porodice.

Povezana vest:  Udovičić: Zadovoljan sam, ali previše primljenih golova

Koleginica sa klupe ženske reprezentacije Srbije, Dragana Ivković rekla je da ponosna što vaterpolo ima novog sponzora koji će biti inspiracija svim vaterpolistkinjama da daju svoj maksimum na predstojećim takmičenjima, najavivši Evropsko prvenstvo za dame u Ajndhovenu, od 5. januara, na kojem će Srbija deliti grupu sa Turskom, Rumunijom i Češkom.

Događaju su prisustvovali i reprezentativci Srbije koji su igrali sparing utakmicu sa hrvatskim kolegama neposredno pre konferencije, Branislav Mitrović, Savo Ranđelović i Nikola Jakšić, a novinari su imali priliku da se uvere u redizajniran logotip VSS i samo uniforme koje su bile prikazane na lutkama.

Povezana vest:  Savić: Večiti derbi se vratio u srpski vaterpolo

Vaterpolo reprezentacije Srbije u 2024. godinu ulaze sa najvišim ambicijama, a nema sumnje da će uz novu opremu i tehničkog sponzora biti još motivisaniji da ostvare što bolje rezultate.

Foto: Zorana Mandić/ATA Images