Orlovi na Čairu potopili Špance

Srbija – Španija 7:6 (0:1, 3:3, 3:0, 1:2)

 

nikola_radjen_vat_repNova pobeda vaterpolista Srbije nad Španijom u prepunom Čairu dogodio se večeras. U Nišu, Orlovi su pobedili sa 7:6 (0:1, 3:3, 3:0, 1:2), u utakmici trećeg kola Grupe C Svetske lige. Dejanu Udovičiću, selektoru nacionalnog tima delfina ovo je treća pobeda u ovom takmičenju, dok su Španci doživeli drugi poraz.

Prvu četvrtinu obeležila je loša igra u napadu naših i dobre odbrane golmana obe selekcije. Ipak, Španci su se bolje snašli koji su poveli golom Havijera Garsije. Ispostavilo se da je to bio jedini gol u toj deonici.

Povezana vest:  Vaterpolisti Zvezde eliminisani iz Kupa Evrope

Orlovi su na početku druge deonice izjednačili golom Duška Pijetlovića, ali su Španci postigli dva gola i povela sa 3:1. Aktuelni prvak sveta uzvratio je preko dvostrukog strelca Nikole Rađena, a prednost Špancima od 4:3 doneo je Garsija iz peterca.

U trećoj deonici Srbija je u potpunosti kontrolisala igru i rezultat na bazenu Čair. Pored bazena publika je bodrila srpske vaterpoliste pa je prvo Slavko Gak izjednačio, a u završnici četvrtine a seriju su nastavili Filip Filipović i Slobodan Nikić.

Povezana vest:  Počinje EP za vaterpoliste:Srbija kao Borg na Vimbldonu 1980

Na početku poslednje četvrtine Stefan Mitrović je pogodio za 7:4, na 4:15 do kraja, i tada se činilo da je pitanje pobednika rešeno. Španci se nisu predavali i Albert Espanjol je smanjio na 7:5. Isti igrač je minut i po pre kraja postigao i šesti gol za „furiju“ i uveo meč u neizvesnu završnicu. Reprezentacija Srbije nije iskoristila sledeći napad, ali je potom Soro zaustavio udarac Garsije i sačuvao pobedu domaćinu.

Povezana vest:  Vaterpolo klub Zvezda u blokadi, uprava krivi Šapića

Najefikasniji u španskom timu bio je Espanjol sa tri gola, dok je Rađen sa dva pogotka bio najefikasnini strelac Srbije.

Selekcija Srbije u sledećem kolu 16. marta dočekuje reprezentaciju Rumunije.