partizan_kup_srbije

EVROLIGA

Partizan želi pobedu protiv Budve i plasman na fajnal for

 

Trener Partizana Igor Milanović i igrači Slobodan Soro i Vladimir Vujasinović rekli su danas da će ekipa u predstojećoj utakmici protiv Budve dati sve od sebe kako bi pobedom iskoristila prvu „meč loptu“ i izborila plasman na završni turnir Evrolige.

Vaterpolisti Partizana u sredu od 18 sati igraju na gostovanju protiv Budve, četvrtu utakmicu u četvrtfinalnoj Grupi A u Evroligi. Crno-beli imaju sve tri pobede i četvrti trijumf bi im osigurao plasman na „fajnal for“, dok je crnogorski tim zabeležio jednu pobedu.

-Polovinu posla u četvrtfinalnoj grupi smo već obavili, veliku smo stvar uradili pobedama u Beogradu protiv Budve i Juga i trijumfom u Herceg Novom nad Jadranom. U Budvu idemo opušteni jer sam i ranije rekao da je najvažnije da u Evroligi osvajamo bodove kod kuće. Uprkos tome, tražićemo prostor za pobedu – rekao je Milanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  LEN pokrenuo vaterpolo Evropa kup za najbolje reprezentacije

Partizan je u prvom delu takmičenja u Beogradu pobedio Budvu sa 10:2. Milanović je rekao da u Budvi očekuje drugačiju utakmicu, ali da se nada da će posle tog duela crno beli izboriti plasman na „fajnal for“.

-Očekujem potpuno drugačiju utakmicu od one u Beogradu. Oni su bili nekompletni, u sredu će biti kompletni i siguran sam da će i oni igrati na pobedu. Budva će biti dostojan protivnik. Ako budemo na svom prepoznatljivom nivou možemo da se nadamo da ćemo ‘overiti vizu’ za završni turnir – rekao je Milanović.

Trener Partizana najavio je da će umesto Marka Avramovića u Budvu otputovati Nikola Dedović, kao i da će crno-beli igrati samo sa jednim golmanom – Slobodanom Sorom. Milanović je dodao da će osluškivati utakmicu u Herceg Novom između Jadrana i Juga, jer bi ishod tog meča mogao da utiče na konačan plasman na tabeli.

Povezana vest:  Gocić se rasplakao: Ovo je najveća čast u životu

Kapiten Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da se nada da će posle utakmice sa Budvom njegov tim izboriti plasman na završni turnir.

-Ovaj meč dolazi u pravom trenutku za nas. Fizički smo izuzetno spremni, podigli smo formu od Nove godine. Mislim da imamo psihološku prednost zbog ubedljive pobede u prvoj utakmici i nadam se da ćemo izboriti plasman na ‘fajnal for’ – rekao je on.

Golman crno-belih Slobodan Soro rekao je da Budva u predstojećoj utakmici nema šta da izgubi, zbog čega će biti opasan protivnik, ali da je njegova ekipa kvalitetnija i da očekuje pobedu.

Povezana vest:  Vujasinović: Mogli smo da napravimo i veću prednost

-Napravili smo lepe rezultate u dosadašnjem toku takmičenja u četvrtfinalnoj grupi, ali ne smemo da zaboravimo da smo u prvoj fazi imali težak put, pa ne bi trebalo sada sebi da komplikujemo situaciju. Oni nemaju šta da izgube i zato će biti opasni. Kvalitet je na našoj strani i verujem da ćemo već za dva dana overiti plasman na završni turnir – rekao je Soro.

Sa golmanom Partizana složio se i predsednik kluba Aleksandar Šoštar.

-Ovo je prva meč lopta za ‘fajnal for’. Nalazimo se nadomak zacrtanog cilja, pred nama su još tri utakmice u grupi i verujem da ćemo odmah završiti taj deo posla u Evroligi – rekao je Šoštar.