K POLUFINAL PARTIZAN013Partizan bez snage za preokret protiv Juga

Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da se plasiraju u finale završnog turnira Lige šampiona pošto su danas u Beogradu, u prvoj polufinalnoj utakmici izgubili od ekipe dubrovačkog Juga sa 8:7 (2:1, 2:1, 2:3, 2:2).
U borbi za titulu Jug će igrati sa pobednikom drugog polufinalnog meča između Crvene zvezde i Barselonete, koji se igra večeras od 20.15 sati.
Utakmica između crno-belih i Dubrovčana odigrana je na otvorenom bazenu Sportskog centra Banjica pred oko 2.000 gledalaca, a sudili su Masimo Kaputi (Italija) i Adrijan Aleksandresku (Rumunija).
Partizan: Soro, Matović, Mandić 2, Obradović, Subotić, Rackov 1, Ćuk 1, Dedović 1, Čučković, Mitrović 1, Tanasković, Jokić, Vico 1.
Jug: Bijač, Vranješ, Bošković 2, Janović 2, Joković, Azevedo, Marković 1, Bušlje 1, Karač, Dobud, Ivović 2, Macan, Pavlović.
Partizan nije uspeo da se domogne finala Lige šampiona, nakon igre sa mnogo oscilacija. Domaćin turnira posebno je podbacio u napadu, pošto je propustio brojne prilike sa igračem više.
Velika želja i borbenost nisu bili dovoljni da se sruši daleko iskusniji rival, koji u svojim redovima ima nekoliko izuzetnih pojedinaca. Dubrovčani su mirnije ušli u utakmicu, rutinski kontrolisali dešavanja u bazenu, a odlučila je njihova sigurnija i spretnija igra pred mrežom golmana Sora.
Jug je imao dva gola prednosti na poluvremenu (4:2), ali je Partizan angažovanijom igrom u nastavku uspeo da izjednači i zapreti preokretom (6:6). Međutim, mladi vaterpolisti crno-belih pali su u igri u odlučujućim trenucima, pa je objektivno kvalitetniji rival umeo da kazni greške i rutinski obezbedi pobedu.
Jug nije pokazao ništa posebno, ali su njegovi iskusni igrači ipak bili bolji, spretniji i precizniji u presudnim delovima utakmice, potvrdivši da s pravom računaju na titulu kontinentalnog prvaka.
Pre početka utakmice, kojoj je prisustvovao i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, učesnike je pozdravio državni sekretar za sport Predrag Peruničić.

Povezana vest:  Određeni parovi četvrtfinala Kupa za vaterpoliste