Vaterpolisti Partizana žele pobedu protiv Olimpijakosa

 

igor_milanovic_vat_part_trenerTrener Partizana Igor Milanović rekao je danas da njegove vaterpoliste očekuje najteže gostovanje u Evroligi protiv Olimpijakosa, ali da će crno beli pokušati da iskoriste pritisak pod kojim se nalazi grčki tim i ostvare četvrtu pobedu u grupi. Vaterpolisti Partizana u sredu od 19 sati igraju u Atini protiv Olimpijakosa, utakmicu četvrtog kola Grupe C u Evroligi.

-Posle dosadašnjih rezultata u grupi čini se da je Olimpijakos, posle nas, najkvalitetnija ekipa i čeka nas najteže gostovanje. ‘Vruć’ teren u Pireju je njihova prednost, ali taj pritisak može i da im oteža posao“, rekao je Milanović na konferenciji za novinare.

Partizan je u dosadašnjem toku takmičenja ostvario sve tri pobede, a Olimpijakos je zabeležio pobedu i dva poraza. Crno belima bi i bod bio dovoljan za siguran prolaz u drugi krug, dok bi još jedan poraz atinsku ekipu udaljio od plasmana u četvrtfinale.

Povezana vest:  Vaterpolisti Partizana poraženi od Segeda sa 8:7

-Nadam se da ćemo odigrati motivisano, onako kako znamo u odbrani i koncentrisanije u napadu. Zadovoljan sam radom ekipe na treninzima, želimo da potvrdimo dobru igru i možda budemo ekifasniji, mada tim segmentom igre nisam nezadovoljan – rekao je on.

-Ne pravimo kalkulacije oko bodova. Želimo da budemo prvi u grupi kako bismo dobili nešto lakše protivnike u četvrtfinalu. Imamo bodovnu zalihu i ne moramo o tome da razmišljamo, ali nije ni sramota izgubiti od Olimpijakosa – dodao je Milanović.

Povezana vest:  FINA KUP, Finale Srbija – Hrvatska od 16,30

Trener Partizana rekao je da niko ne razmišlja o osvajanju Evrolige, već prvenstveno o plasmanu na „fajnal for“.

-Ne razmišljamo o osvajanju Evrolige, iako igramo dobro, ali igraju i Primorac i Jadran, koji imaju mnogo skuplje timove od nas. Želimo da prođemo četvrtfinale i odemo na ‘fajnal for’, a ako se plasiramo i tamo ćemo ići na pobede. Ali bilo bi arogantno da razmišljamo o tome, pored Pro Reka“, istakao je on.

Partizan je u prvom delu takmičenja pobedio u Beogradu Olimpijakos sa 8:3, a golman Slobodan Soro smatra da će grčka ekipa u sredu igrati mnogo bolje.

-Ne razmišljamo o protivnicima, bez obzira na takmičenje, već samo o našoj igri. Sigurno će igrati bolje nego u Beogradu, ali očekujem pobedu i plasman u drugu rundu. Oni su svesni naših kvaliteta. Mislim da će im domaći teren predstavljati dodatni pritisak, jer ako izgube kod kuće gube šansu za prolaz u drugi krug – rekao je Soro.

Povezana vest:  Paunović: Cilj je odbrana titule

Vaterpolista Partizana Živko Gocić rekao je da će njegova ekipa pokušati da odigra dobru utakmicu, prvenstveno u odbrani.

-Sigurno nas čeka paklena atmosfera, ali pokušaćemo da je preokrenemo u našu korist i odigramo dobar meč sa jakom odbranom, ali i da iskontrolišemo njihov napad. Ulazimo u utakmicu iz sve snage, bez kalkulacija o bodovima, pa ko bude bolji neka slavi – rekao je Gocić.