EVROLIGA

Partizan pobedio Olimpijakos i plasirao se u četvrtfinale

 

andrija_prlainovic_par_vatVaterpolisti Partizana pobedili su večeras u Atini Olimpijakos sa 10:9 (3:4, 5:2, 1:2, 1:1), u utakmici četvrtog kola Grupe C u Evroligi i plasirali se u četvrtfinale tog takmičenja. Partizan je ostvario četvrtu pobedu u Grupi C i ima 12 bodova, dok je Olimpijakos ostao na tri boda i znatno umanjio šanse za plasman u četvrfinale.

Povezana vest:  Počinje EP za vaterpoliste:Srbija kao Borg na Vimbldonu 1980

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Andrija Prlainović sa četiri gola, dok su po dva postigli Stefan Mitrovcć, Vladimir Vujasinović i Miloš Korolija.

U grčkoj ekipi Andrija Komadina postigao je tri gola, po dva gola postigli su Teodoros Hadžiteodoru i Jorogos Afrodakis, dok su se po jednom upisali u strelce Manolis Milonakis i Teodoropulos Argiris.

Olimpijakos je bolje počeo utakmicu, poveo je sa 2:0 i iskoristio nešto slabiju igru Partizana u napadu. Međutim, crno beli su uspeli da izjednače, posle toga igralo se gol za gol, ali su Grci ipak prvu deonicu završili u svoju korist. U drugoj četvrtini srpski šampion je zaigrao agresivnije u odbrani i mnogo bolje u napadu, a golom Prlainovića prvi put je poveo na utakmici (5:4). Pored njega, golove su postigli i Mitrović i Vujasinović za vođstvo crno belih od 8:6.

Povezana vest:  Vaterpolo savez Srbije: Dezinformacije o pripremama reprezentacije

U trećoj četvritini ekipe su igrale nešto nervoznije, ali je Partizan ipak uspeo da sačuva vođstvo, dok su u poslednjoj deonici postignuta samo dva gola, što je donelo crno belima pobedu.

U sledećem, petom kolu 14. februara, Partizan će igrati u Mađarskoj protiv Honveda.