dejan jovovic radnicki (1)

Jovović: Kup uticao na psihu, biće teško u Ligi šampiona

Trener Radničkog Dejan Jovović rekao je danas da će Breša biti u prednosti u Ligi šampiona jer je završnica Kupa Srbije uticala na psihološko stanje njegovih vaterpolista. 
-U ovom duelu protivnik će imati veliku prednost domaćeg bazena, ali će biti i odmorniji, jer je imao lakši posao za vikend. Završnica finala Kupa je sigurno dosta uticala na psihu igrača, ali je ujedno taj meč bio i dokaz da možemo da igramo i na neugodnim gostovanjima. Ipak, mislim da ćemo i fizički i emotivno biti spremni za Brešu – rekao je Jovović novinarima u Kragujevcu. 
Radnički je u nedelju izgubio od Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije, pošto je golman beogradskog kluba Denis Šefik dao gol preko celog bazena u poslednjoj sekundi za pobedu od 12:11. Kragujevčani će u sredu od 20.30 gostovati Breši u derbiju petog kola Lige šampiona, u duelu jedine dve neporažene ekipe u tom takmičenju. 
-Još je rano govoriti o osvajanju liderske pozicije, jer se nalazimo tek na polovini grupne faze i predstoji nam još toliko utakmica. I Brešu i nas očekuju neugodna gostovanja, pa je moguće da će doći i do nekih neplaniranih rezultata. Bilo bi dobro da ostanemo neporaženi u Italiji – kazao je Jovović. 
Najiskusniji igrač Radničkog Aleksandar Ćirić, koji je šest sezona nastupao za Brešu, rekao je da je najbitnije da se njegova ekipa oporavi posle srpskog kupa. 
-Najbitnije je da konsolidujemo redove i da se malo priberemo posle poraza od Zvezde koji nam je teško pao. Na kraju krajeva, i to katastrofalno i bezobrazno suđenje će nam značiti, jer nam, kao gostujućem klubu, ni u Italiji neće biti naklonjeni – rekao je on.
Ćirić je naveo da je Breša podmladila sastav, ali da ima odličan kolektiv. 
-Breša ima niz igrača koji igraju za italijansku, ali i druge reprezentacije, tako da su odličan kolektiv. Do sada su primili najmanje golova i to dovoljno govori. Jako su agresivni u odbrani, ne dopuštaju protivniku da oko otvori. Nadam se da možemo da izvučemo dobar rezultat – kazao je Ćirić. 

Povezana vest:  Savić: Nisam najzadovoljniji, treba ispraviti neke stvari