igor_milanovic_polozena

Milanović: cilj već ispunjen, ambicije nisu presahle

 

Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović istakao je danas da su njegovi izabranici plasmanom na završni turnir Evrolige, koji će biti održan 4. i 5. juna u Rimu, ispunili cilj za ovu sezonu, ali im ambicije time nisu presahle.

-Iz godine u godine Partizan ostvaruje velike uspehe na međunarodnoj sceni i to je dobro. Čini mi se, međutim, da smo stalno postižući odlične režultate malo razmazili domaću javnost, pa se naš plasman na završni turnir tumači kao sasvim normalna stvar – napomenuo je Milanović na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Povezana vest:  Vojvodina nadigrala Ferencvaroš

Trener „crno-belih“ smatra da je ulazak među četiri najbolje ekipe na „Starom kontinentu“ podvig ako se ima u vidu u koliko su teškim ekonomskim uslovima njegovi učenici i on radili tokom sezone.

-Naš najveći kvalitet je sjajna saradnja između stručnog štaba i igrača – pohvalio se Milanović i dodao da je Partizan uspešno reprezentovao ne samo Beograd i Srbiju, već i lepote vaterpola igrajući veoma atraktivno.

Po mnogima najbolji vaterpolista na svetu svih vremena poručio je da će „crno-beli“ u glavnom gradu Italije putovati rasterećeni takmičarskog imperativa ali će, kako je naglasio, „učiniti sve“ da pokažu najbolje što znaju.

Povezana vest:  Vaterpolisti Udovičić i Filipović dobili diplomatske pasoše

-Potrudićemo se da odemo korak više u odnosu na prošlu sezonu, kada nas je italijanski Pro Reko zaustavio u polufinalu – istakao je Milanović.

Govoreći o kriterijumu suđenja i sve izraženijim sumnjama u favorizovanje najbogatijeg kluba, Pro Reka, mladi stručnjak je rekao da je tokom bogate igračke i trenerske karijere „navikao na sve“.

-Ništa me više ne može iznenaditi. Prošle godine, na završnom turniru u Napulju, Pro Reko je bio favorizovan od delioca pravde. Spremni smo psihološki na sve moguće situacije u i oko bazena – poručio je Milanović i dodao da je kao igrač mnogo puta bio jači od nepravde i sudijskih krađa.

Povezana vest:  Novi trijumf Partizana u Splitu

Najveći problem stručnom štabu Beograđana u pripremi za fajnal-for predstavlja oporavak golmana Slobodana Sora od povrede. Milanović je tokom sezone imao običaj da u tim uvrsti samo jednog čuvara mreže.

-Povreda Sora je sanirana, ali još ne znamo da li je maksimalno spreman. Upravo zbog toga odlažemo konačnu odluku o tome koliko ćemo golmana imati u sastavu – zaključio je Milanović.

Partizan će se u prvom polufinalu, 4. juna od 19.30 časova sastati sa hrvatskom Mladosti. Drugi polufinalni par čine Pro Reko (Italija) – Budva (Crna Gora). Njihov meč počinje sat i po kasnije