slobodan_soro_vat_par

Vaterpolisti Partizana napadaju prvaka Evrope

U finalu završnog turnira Evrolige za vaterpoliste Partizan se od 21 čas na bazenu „Foro Italiko“ sastaje sa braniocem titule italijanskim Pro Rekom.

U meču za treće mesto od 19.30 časova igraju Mladost (Hrvatska) – Budva (Crna Gora).

Reprezentativci Srbije u redovima italijanskog Pro Reka, Filip Filipović i Slobodan Nikić, ocenili su da su se u finale završnog turnira Evrolige u Rimu plasirale dve najbolje ekipe – njihov klub i beogradski Partizan.

Oba asa istakla su da im je drago što je njihov nekadašnji klub Partizan uspeo da izbori plasman u finale, ali se nadaju da će Pro Reko uspeti da odbrani titulu šampiona Evrope.

Povezana vest:  Prva pobeda TENT-a, Partizan uspešan u Nišu

-Uvek kada igram protiv Partizana imam posebne emocije. Prošle godine sam uspeo da prevaziđem tremu. Ne bih imao ništa protiv da i sutra imam sličan učinak kao i u maju 2010. u Napulju – istakao je Filipović, koji je u polufinalnom okršaju prošle sezone presudio „crno-belima“.

On je podsetio da su uoči fajnal-fora svi očekivali da će se za pehar boriti Pro Reko i Partizan i dodao da je najveći adut Đenovljana „duža klupa“.

Povezana vest:  SP ŠANGAJ, POLUFINALE, Dejan Udovičić: Verujem u momke

-Igramo utakmice sa svih 13 igrača što može da nam pomogne u iscrpljujućoj borbi sa Partizanom. Tok večerašnjeg meča sa Budvom, u kome smo od samog početka bili u vođstvu, omogućio nam je da u finišu smanjimo ritam i čuvamo snagu za finale – naveo je Filipović i najavio da italijanski tim ima „skrivene adute“ za „crno-bele“.

Centar Slobodan Nikić istakao je da je srećan što se Partizan posle punih 35 godina plasirao u finale elitnog evropskog takmičenja.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Delfini pobedili Kinu

-Očekujem da će Partizan odigrati još bolje nego večeras protiv Mladosti u polufinalnom okršaju – istakao je Nikić.

Iskusni „sidraš“ najviše se pribojava Partizanovog silovitog starta.

-Nadam se da se neće ponoviti ono što nam se desilo pre godinu dana u Napulju. Tada je Partizan poveo sa 4:0, a mi smo na jedvite jade uspeli da se domognemo finala. Ne bi bilo dobro da nas ponovo razbiju na startu meča – zaključio je Nikić.

Finale završnog turnira igra se od 21 sat na bazenu „Foro Italiko“.