ivica_dacic_1_kzn

Dačić primio vaterpoliste Partizana i uručio im plaketu

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Ivica Dačić priredio je danas prijem za vaterpoliste Partizana i uručio im plaketu za osvajanje Evrolige.

Dačić je rekao da je naš najtrofejniji vaterpolo klub ostvario fantastičan uspeh posle dugo godina, kao i da mu je drago što je to pošlo za rukom mladoj generaciji igrača, koja bi, kako je rekao, trebalo da postane okosnica reprezentacije.

Povezana vest:  Vaterpolisti italijanskog Pro Reko osvojili Ligu šampiona

-Uspeh je veći, jer je pobeda ostvarena na gostujućem terenu i protiv mnogo bogatijih klubova sa Zapada. Mislim da Pro Reko niko nije nadigrao kao što su to učinili naši vaterpolisti – rekao je Dačić.

On je dodao da osvajanje trofeja u Rimu treba iskoristiti za pokretanje inicijative za stabilno finansiranje najboljih klubova, kao i da je obaveza svih u zemlji da podrže uspešne sportske projekte.

Povezana vest:  Partizan bolji od Galatasaraja

-Pozivam sve građane, posebno omladinu, da se ugledaju na vaterpoliste, zbog načina na koji se bore za svoju zemlju i narod, ali i zbog načina života i entuzijazma koji ih je vodio do finala Evrolige.

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar izjavio je da mu je drago što je drzava prepoznala rad njegovog kluba i zahvalio se na prijemu i podršci koju je Partizan imao u toku sezone.

Povezana vest:  Šoštar: Mladi tim Partizana dokazao da vredi

-Vaterpolisti Partizana su igrali za sebe, klub, ali i zemlju i podrška je potpuno normalna. Siguran sam da će u budućnosti biti još prilka da se viđamo povodom sličnih uspeha – rekeo je Šoštar.

Vaterpolisti „crno-belih“ su ministru poklonili kapicu i loptu sa potpisima igračca koji su 4. juna postali prvaci Evrope.