reprezentacija_srbije_bazen

SVETSKA LIGA

Stanojević: Zaboravili smo duel u grupi sa Amerikancima

Pomoćni trener vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Stanojević istakao je uoči sutrašnje polufinalne utakmice završnog turnira Svetske lige u Firenci sa selekcijom SAD da su naši najbolji vaterpolisti zaboravili ubedljivu pobedu (11:5) nad istim rivalom u grupnoj fazi takmičenja.

Srbi i Amerikanci će za dva dana odigrati dve utakmice u metropoli renesanse, pošto su juče u meču poslednjeg kola A grupe odmerili snage.

Povezana vest:  EP ZAGREB, Odrađen poslednji trening pred put u Zagreb

-Okrećemo se polufinalu koje će biti potpuno drugačiji susret. Svesni smo, međutim, da će sve zavisiti od nas – poručio je Stanojević, koji je u današnjem četvrtfinalnom okršaju sa nejakim Kanađanima predvodio najbolje srpske vaterpoliste zbog suspenzije selektora Dejana Udovičića.

On je podsetio da je u sportu „teško pobediti istog rivala u veoma kratkom periodu“ i dodao da su Amerikanci „kvalitetna ekipa“.

Povezana vest:  Mirko Vičević novi trener vaterpolista Crvene zvezde

Kapiten Vanja Udovičić ocenio je da su polufinalni mečevi sami po sebi teški jer odlučuju o mnogo čemu.

-Amerikanci su osvajači srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Moramo da pružimo maksimum da bi došli do veoma važnog trijumfa – naglasio je Udovičić.

Prvotimac beogradskog Partizana Stefan Mitrović očekuje da će Amerikanci odigrati mnogo bolje nego u prvom susretu.

Povezana vest:  Subotić i Dobožanov najbolji na SP

-Oni su u četvrtfinalu boljim izvođenjem penala eliminisali Crnu Goru i sada su daleko motivisaniji za završnicu turnira. Sigurno je da će promeniti taktiku, s obzirom da im u prvom meču sa nama ništa nije funkcionisalo dobro – zaključio je Mitrović.

Utakmica Srbija – SAD igra se sutra od 19 časova na bazenu „Paolo Kostoli“.