dejan_udovicic_kzn_3

Vaterpolisti bez manjka motiva na Svetskom prvenstvu

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije odlazi na Svetsko prvenstvo u Šangaj s nesmanjenim ambicijama, iako je već obezbeđen odlazak na Olimpijske igre u Londonu, što je bio glavni cilj „orlova“ ove sezone.

-Čeka nas teško takmičenje. Nemamo imperativ plasmana na Olimpijadu, ali i ne idemo tamo bez želje. Ciljevi se odavno znaju. Momci su se spremali da igraju najbolje što mogu i tako će i biti – rekao je novinarima u Beogradu selektor Dejan Udovičić.

Povezana vest:  Marko Stefanović podneo ostavku, Vojvodina i Bečej za Babića

Srbija je osvajanjem Svetske lige obezbedila plasman u London na Olimpijske igre sledeće godine. U Šangaju će braniti svetsko zlato iz Rima od pre dve godine.

Golman ekipe Slobodan Soro obećao je maksimum i rekao da se nada da vaterpolisti neće razočarati navijače, za koje je rekao da su ih razmazili.

-Ispunili smo glavni cilj iz ove sezone, što je bilo najvažnije. Svi znamo šta je Svetsko prvenstvo, a mi još branimo zlato. Teže je odbraniti, nego osvojiti, to svi znaju, ali daćemo sve od sebe – rekao je Soro.

Povezana vest:  Šoštar: Cilj je dupla kruna

-Nadam se da nećemo razočarati navijače, koje smo već malo razmazili medaljama. Javnost uvek očekuje prvo mesto ili medalju. Učinićemo sve da to ispunimo – rekao je golman.

Reprezentacija u petak putuje u Singapur na završni deo priprema i aklimatizaciju na vremensku zonu. Posle toga, 15. jula ekipa putuje u Šangaj, a Udovičić će tada objaviti koja dvojica igrača neće

Povezana vest:  EP 2016, Srbija ubedljivo pobedila Hrvatsku na početku EP

učestvovati na šampionatu.

Na završne pripreme putuje 15 igrača. To su Slobodan Soro, Marko Avramović, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović, Miloš Ćuk i Nemanja Ubović.

Srbija će na Svetskom prvenstvu, koje se igra od 16. do 31. jula, igrati u Grupi A sa Kinom, Rumunijom i Australijom.