nikola_radjen_part

Rađen: Prijateljski sam se rastao sa Partizanom

 

Srpski vaterpolo reprezentativac Nikola Rađen izjavio je danas da se prijateljski rastao sa Partizanom pošto crno-beli jednostavno nisu imali novca da pariraju finansijski mnogo boljoj ponudi grčkog Hiosa.

Rađen je nakon osvajanja titule prvaka Evrope sa Partizanom imao ponude i nekoliko italijanskih klubova, ali je Hios bio najkonkretniji.

-Želeo sam da ostanem, razgovarao sam sa predsednikom kluba Aleksandrom Šoštarom, ali ‘crno-beli’ jednostavno nisu imali sredstava da me zadrže i prijateljski smo se rastali. Sa druge strane, ponuda Grka bila je odlična i nisam mogao da je odbijem – rekao je Rađen.

Povezana vest:  Savić odredio tim: Šampioni iz Kazanja na EP u Beogradu

Rađen je prošle nedelje sa suprugom bio u Atini gde je dočekan kao velika zvezda. Za sada je potpisao jednogodišnji ugovor.

-Nisam mogao ni da pretpostavim da će moj dolazak izazvati toliki ođek u tamošnjoj štampi. Ne želim da se hvalim, ali dosta medija nas je sačekalo na aerodromu želeći da sazna moja očekivanja za narednu sezonu.

Društvo u novom klubu praviće mu dojučerašnji saigrač iz Partizana Teodoros Hadžitodoru. Osim toga, stiglo je još nekoliko sadašnjih i bivših grčkih reprezentativaca.

Povezana vest:  Zemun slavio u Subotici

-Jedva čekam da počne prvenstvo. Olimpijakos, Panionios i Panatinaikos svakako su glavni konkurenti za osvajanje titule prvaka, a tek posle dolazimo mi. Takođe, igraćemo i za LEN trofej.

I život će biti drugačiji nego u Beogradu. Hios je ostrvo u grčkom moru sa 70.000 stanovnika, gde se svi bave brodogradnjom i remontom brodova.

-Susrećem se sa novom kulturom i jezikom, ali mislim da imamo sličan temperament i da neću imati problema. Čuo sam da su navijači veoma vatreni, da su tribine pune i radujem se novim zazovima.

Povezana vest:  SP ŠANGAJ, Srbija danas brani svetsko zlato u vaterpolu

Ipak, pre toga Rađen će sa reprezentacijom Srbije pokušati da na Svetskom prvenstvu u Šangaju odbrani zlatnu medalju osvojenu pre dve godine u Rimu.

-Imali smo dosta dugačku i napornu sezonu u klubovima, što može biti otežavajaću okolnost. Međutim, uspeli smo da se osvežimo i pripremimo, posebno psihički. Osim toga, očekuje nas još jedna glazura u Singapuru – zaključio je Rađen, koji je danas od predsednika Vaterpola saveza Srbije Velibora Sovrovića za odigranih 100. utakmicu za reprezentaciju dobio na poklon sliku akademika Veljka Đurđevića.