dejan savic

Savić: Ne strepite za budućnost srpskog vaterpola 

Selektor juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je generacija igrača koja je osvojila bronzanu medalju na šampionatu sveta u Pertu pokazala da poseduje pobednički mentalitet i da niko ne treba za strepi za budućnost ovog sporta.
-Na neki način smo ispunili cilj koji smo nametnuli sebi pre početka šampionata. Turnir smo počeli veoma loše, imali smo dosta problema u organizaciji, ali smo kako je vreme odmicalo sticali samopouzdanje. Jednu od najboljih partija pružili smo u četvrtfinalu sa Grčkom, dok smo u polufinalu protiv Mađara na neki način upali u klopku i nismo uspeli da ih stignemo – rekao je Savić na konferenciji za medije u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije.
On je istakao da je kao i na svakom velikom takmičenju bilo teško motivisati ekipu za meč za treće mesto.
-Mislim da je najvažnije što smo uspeli da se „podignemo“ pred duel sa Hrvatima za bronzu. Time je ova generacija pokazala da poseduje karakter i pobednički mentalitet. To je nešto što je oduvek krasilo i krasiće naše reprezentacije – zaključio je Savić.
Zamenik kapitena Miloš Maksimović rekao je da u budućnostoi očekuje još bolje rezultate nacionalnog tima.
-Ovom bronzom smo napravili veliki uspeh u Pertu. Najteže nam je bilo posle poraza u polufinalu, ali smo kroz razgovor i priču uspeli da se vratimo za meč sa Hrvatskom. Nadam se da će na nekom od narednih takmičenja ova ekipa ostvariti još bolji rezultat i uzeti zlatnu medalju – poručio je Maksimović.
Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VŠ) Velibor Sovrović čestitao je bronzanim juniorima i poželeo im da u budućnosti budu još bolji.
-Želim vam da budete ovako dobri i sledeće godine na takmičenjima koja vas očekuju. Verujem da su veliki uspesi pred vama – istakao je Sovrović.
Srija je na šampionatu sveta u Peru u polufinalu izgubila od Mađarsfke sa 9:8, ali je potom u meču za treće mesto savladala Hrvatsku sa 8:7.

Povezana vest:  Srbi bolji od Francuske i Slovačke na turniru u Novakiju