boskovic

EP ŽENE 2012

Bošković: Pokušaćemo da iznenadimo Francusku

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković kazao je danas da će njegove igračice probati da iznenade Francusku i pobedom dođu do plasmana u polufinale Evropskog prvenstva. On je dodao da je Francuska za njega najbolja reprezentacija na turniru, ali da je prednost Srbije to što protivnice nisu u „pravoj formi“. 
-Probaćemo da ih iznenadimo, kao što smo iznenadili Dansku. Naša prednost je to što svaka devojka može da zaigra u svakom trenutku. Borimo se i pružamo svoj maksimum, što nam za sada daje rezultat – rekao je Bošković novinarima u Beogradu. 
Srbija i Francuska igraće sutra u beogradskoj Areni od 18.10, a domaćoj reprezentaciji je za plasman u polufinale Evropskog prvenstva dovoljan i nerešen ishod. Rukometašica francuskog Meca Kristina Liščević kazala je da očekuje tešku utakmicu, ali da u reprezentaciji Srbije „vladaju pozitivna atmosfera i energija“. 
-Ima nas pet-šest koje igramo u Francuskoj i tamo nas izuzetno cene i poštuju. Francuskinje igraju pod pritiskom i od starta moramo da im pokažemo ko smo i šta smo. Do sada smo pokazali srce i želju, a mislim da smo psihički jače od njih – dodala je ona. 
Član Besansona Jelena Popović, takođe, je istakla da prednost Srbije može da bude to što nekoliko igračica igra u Francuskoj. 
-Dosto dobro poznajem protivničke igračice i stvarno su dobra ekipa. Imaju jak kolektiv i trenera koji dugo radi sa njima. Naša prednost može da bude to što dosta nas igra za francuske klubove, međutim, I one nas poznaju. Francuska je favorit, došle su u Srbiju po medalju, ali u poslednje dve utakmice (protiv Češke i Norveške) su razočarale – rekla je Popovićeva. 
Biljana Filipović, koja je do ove sezone nastupala za Arvor 29, kazala je da su Francuskinje ubeđene da će sutra da pobede. 
-One su ubeđene da će da nas pobede i neophodna nam je jaka odbrana, jer su fizički veoma jake. Mi smo malo iscrpljene i neispavana od dosta uzbuđenja i emocija prethodnih dana – rekla je Filipovićeva. 
Srbija i Francuska takmiče se u Grupi jedan druge faze Evropskog prvenstva, u kojoj kolo pre kraja na tabeli vodi Norveška sa osam bodova. Srbija ima pet, Danska i Francuska po četiri, Švedska tri, dok Češka nema nijedan bod.

Povezana vest:  Pobeda Partizana u večitom derbiju