srb_hrv_ama

PRIPREME ZA SP

Pobeda Srbije nad Hrvatskom

 

Srbija – Hrvatska 8:7 (1:1, 4:2, 2:1, 1:3)

Gradski bazen. Gledalaca 400. Sudije: Kamaza (Japan), Flešmen (Australija). Igrač više: Srbija 9 (6), Hrvatska 8 (4).Peterci: Hrvatska 2 (0).

SRBIJA: G.Pijetlović, Avramović, Gocić 1, Udovičić, Ćuk 1, D.Pijetlović 2, Nikić, Aleksić, Radjen, Filipović 1, Prlainović 3, S. Mitrović, B.Mitrović. Selektor: Udovičić.

HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković, Dobud, Joković, Muslim 3, Karač, Bušlje, Sukno 1, Barać,  Paškvalin 1, Obradović 2, Buljubašić. Selektor:Rudić.

U pripremnoj utakmici koja je protekla u prijateljskoj, sporoj igri Srbija je zahvaljujući boljoj igri u prve tri četvrtine pobedila Hrvatsku. Nisu se naprezali igrači oba tima, oseća se još umor od puta i aklimatizacije. Teško je bilo za igru, temperatura vode preko 30 stepeni.

Povezana vest:  Srbija bez Prlainovića, Pijetlovića i Vapenskog u Rusiji

– Rezultat uopšte nije bitan. Malo smo angažovanije igrali nepune tri četvrtine. Probali smo i nešto uspeli da vidimo – rekao je kratko selektor Udovičić.

U ponedeljak rivali će još jednom odmeriti snage a potom srbiju čekaju Španci i Madjari.

Naš tim je igrao bez golmana Slobodana Sora koji se razboleo i verovatno neće da brani ni u drugom meču. Prva četvrtina izjednačena sa po jednim golom Filipovića i Obradovića. Za gledaoce je bila najznimljivija druga četvrtina.Hrvatska nije iskoristila dva peterca (prečke) a po dva gola su za Srbiju postigli Pijetlović i Prlainović. U trećih osam minuta svi golovi sa igrače više. Gocić i Ćuk za našu reprezentaciju a Muslim je postigao prvi od tri uzastopna gola. Najviše zahvaljujući njemu Hrvatska se u poslednjem delu približila na 7:6. U ovom delu je branio Mitrović. Prlainović je pogodio sa igračem više, revanširao mu se Obradović i to je bilo sve od golova.Propuštene prilike na obe strane a poslednju je imala Hrvatska preko Dobuda koji je parabolom pogodio stativu.

Povezana vest:  Savić: Večiti derbi se vratio u srpski vaterpolo

Ponovimo oseća se još umor kod igrača.Posle kiša koja je padala teško je od vlage bilo i da se diše.Temperatura vode preko 30 stepeni. Srbija je imala podršku desetak navijača.

Pre podne je inače naša selekcija odradila 90 minutni trening na bazenu jednog univerziteta a pred utakmicu se radilo u teretani. To je ipotvrda da treneri ovde ne vode računa o uspešnom ishodu već samo o pripremama za SP u Šangaju. U ponedeljak je prevdijemo slobodno pre podne a uveče je novi meč sa Hrvatima.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Finalni turnir Svetske lige u Nišu

Organizacija turnira korektna, smeštaj u Furama riverfrontu izvanredan. Sigurno je kako vreme bude prolazilo da će i forma svih ekipa biti u uzlaznoj putanji.

– Teško je za sada ali moramo da se naviknemo. U Šangaj idemo sa dva cilja. Prvi da osvojimo medalju a drugi da ona bude po mogućstvi zlatna -kazao je Stefan Mitrović