TRENING, 10.07._12

PRIPREME ZVEZDE

Golmanski tandem budućnosti

 

Aleksandar Kirovski i Miloš Vesić su Zvezdin tandem golmana za budućnost. Dvojica supertalentovanih čuvara mreže ističu da ih ni najmanje ne zabrinjava činjenica da je Boban Bajković sadašnjost Crvene zvezde. Naprotiv, obojica žele da uče kako od Bajkovića, tako i od Srđana Maksimovića, kome su Kirovski i Vesić, 10. odnosno 11. pulen u sedam godina, koliko je „direktor“ Zvezdine fabrike golmana.

– Mislim da je normalan Bajkovićev status. On to zaslužuje kvalitetom i iskustvom i zbog onoga što je pokazao. Jasno mi je i da šef ne gleda godine već kvalitet pa je to svakako adut više za nas dvojicu – kaže Kirovski.

Povezana vest:  Anćeloti: Ne planiramo zamenu za Kediru

Prilagođavanje je za Aleksandra Kirovskog išlo brzo i dosta lako.

– Kad dođeš u veliki klub kao što je Zvezda najvažnije je da se navikneš na sistem rada i funkcionisanja ekipe. Što se igrača tiče tu je bilo mnogo lakše jer dosta momaka poznajem od pre. Oni su mi pomogli da se brzo uklopim. Sada mi preostaje da ispunim sve zahteve koji se pred mene postavljaju – kaže popularni Kiro.

Za Vesića je bilo nešto drugačije, a posebno ga je iznenadio Zvezdin poziv ovog leta.

– Šuškalo se nešto o mogućnosti dolaska na Marakanu ali tek kad sam sebe video u svlačionici Marakane, na prozivci, shvatio sam da san postaje java. Očekivao sam da mi karijera prvo krene u pravcu nekog supeligaškog kluba pa da tek onda kucam na Zvezdina vrata, ipak, jedan stepenik je preskočen i sada ću svima dokazati zašto – kaže Vesić.

Povezana vest:  Arijan spreman za Južnu Afriku

Aleksandar Kirovski je navijačima već protiv Matersburga pokazao da ima kvalitet i sigurnost. Ipak, on o tom meču više ni ne razmišlja.

– Zvezda je klub koji ne trpi prosek. Verovatno sa strane izgleda dobro kad se skine penal i odbrane neki šutevi, ali meni je to već prošlost i obaveza više da napredujem i kasnije zadržim kvalitet na duže staze. Uvek ću jednako brzo zaboravljati i dobre i loše odbrane, jer uvek je važna budućnost i kontinuitet. Biće i loših mečeva, siguran sam.

Povezana vest:  Hauard Veb: Prestanite da lažirate povrede

Za Miloša Vesića učenje od Srđana Maksimovića je veliki zalog za budućnost, ali ne zaboravlja ni svoje dosadašnje trenere.

– Bogunović me je učio golmanskom zanatu. Pomogao mi je puno na početku karijere. Nisam nikada imao idole ali voleo sam stil dvojice Italijana – Tolda i Bufona – kaže Vesić.

Kirovski pak ističe dvojicu Srbina.

– Moji veliki drugovi i golmani koji su me odlično usmerili su Nemanja Jovšić i Đorđe Topalović. Zaslužni su za mnogo lepih stvari u mojoj karijeri, a idole zaista nemam – kaže Kirovski.