reprezentacija_srbije_bazen

Srbija ubedljivom pobedom počela odbranu titule

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas je ubedljivo savladala selekciju Kine sa 17:5 (5:1, 3:0, 2:2, 7:2) u utakmici prvog kola Grupe B na Svetskom prvenstvu u Šangaju. U prvoj današnjoj utakmici ove grupe reprezentacija Australije savladala je Rumuniju sa 9:8. Selekcija Srbije, koja brani titulu svetskog prvaka, u drugom kolu 20. jula, igra protiv Rumunije.

Povezana vest:  EVROLIGA, Milanović: bez imperativa u Zagrebu

Izabranici Dejana Udovičića bez problema su opravdali ulogu velikog favorita protiv selekcije domaćina. Mrežu Kine sa dva gola „načeo“ je Duško Pijetlović, a zatim je pogodio i Andrija Prlainović.

Seriju Srbije na kratko je prekinuo gol Lijanga, a u završnici perioda vođstvo svetskog šampiona uvećali su Miloš Ćuk i Stefan Mitrović. Vaterpolisti Srbije zadržali su visok nivo igre i u drugoj četvrtini, u kojoj je dvostruki strelac bio Milan Aleksić, a jedan pogodak postigao je Filip Filipović.

Povezana vest:  Radnički izborio učešće na završnom turniru u Barseloni

Nešto jači otpor selekcija Kine pružila je u trećoj četvrini u kojoj je rezultat bio nerešen 2:2. Strelci za Srbiju u ovom periodu bili su Miloš Ćuk i kapiten Vanja Udovičić, a pogotka za Kineze postigli su Čufeng Ženg i Juanmin Si.

U poslednjoj četvrtini viđena je prava goleada, a „delfini“ su je dobili sa 7:2. Srbija je koristila svaku šansu za pogodak protiv nedoraslog protivnika, spremajući se tako za naredne mečeve. U finišu se u strelce upisao i Marko Avramović.

Povezana vest:  U Zvezdi srećni, Filipović ljut na sudije