zivko gocic vaterpolo reprezentacija

Živko Gocić novi kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije

Reprezentativac Srbije u vaterpolu Živko Gocić rekao je danas da mu je velika čast što je postao novi kapiten nacionalnog tima. 
-Velika je to stvar, može da zvuči kao kliše, ali velika, velika mi je čast što mi je pripala ta uloga. Nije mnogo ljudi imalo tu čast – rekao je Gocić.
Vaterpolistu mađarskog Solnoka je o novoj ulozi u reprezentaciji Srbije obavestio selektor Dejan Savić. 
-Pred mene je stavljen jako težak zadatak, da nastavim u tom pravcu, ali uz pomoć saigrača biće mi lakše da nosim to breme – istakao je novi kapiten nacionalnog tima. 
Gocić ima 31 godinu, a za reprezentaciju Srbije odigrao je 284 utakmice. 
-Biti kapiten reprezentacije je i velika obaveza jer treba da nastavim ono što su moji prethodnici započeli, a to je postavljanje velikih rezultata i osvajanje medalja na svim takmičenjima – kazao je Gocić.
On će na mestu kapitena zameniti Vanju Udovičića, koji je na kraju prošle sezone napustio vaterpolo i postao ministar omladine i sporta Srbije. 
-Sigurno da ću zvati Vanju, ali mi smo tu ista generacija tako da je i on ponekad mene pitao za neke savete, sada ću ja njega šta mi u suštini valja činiti – rekao je Gocić uz osmeh. 
Gocić će kao kapiten debitovati u utorak u 18.00, kada će reprezentacija Srbije dočekati Rumuniju na Tašmajdanu u drugom kolu Grupe A Svetske lige. 

Povezana vest:  Vujasinović: Jug je favorit, ali želimo srpsko finale