dejan_udovicic_kzn

SP ŠANGAJ

Srbija spremna za finale sa Italijom

 

Posle spektakulatne pobede nad Mađarskom u polufinalu prvenstva sveta u Ssangaju, najbolji vaterpolisti Srbije s optimizmom očekuju sutrašnje finale protiv Italije.

Naš tim brani zlato iz Rima 2009, a Italija je poslednji put bila šampiion sveta 1994. godine, kada je u timu bio i sadašnji selektor Alesandro Kampanja. Ove godine, naša reprezentacija se dva puta sastajala sa italijanskom – u finalu Svetske lige u Firenci – i oba puta je bila uspešnija.

-Ti mečevi ništa ne znače i nemaju nikakve veze sa susretom kojim zatvaramo prvenstvo. Imamo veliku priliku i ne bi smeli da je propustimo – rekao je Nikola Rađen.

Italija je iznenadila favorizovanu Hrvatsku sa 9:8, u meču u kojem je imala vođstvio i od 9:5. Hrvatima je italijanska odbrana – borbena i pokretljiva, bila nerešiva enigma.

Povezana vest:  Srbija ostala bez titule, Hrvatska u finalu SP

-Doveli su odbranu do savršenstva.Jaki su i u pojedinačnim kontrama. Moramo da budemo oprezni, jer nisu naivan protivnik. Uostalom, stigli su do finala – tvrdi Filip Filipović.

Andrija Prlainović najviše ceni timski duh Italijana:

-Nikada do sada nisu igrali tako kolektivno.Golman Tempesti je vođa, ali imaju još nekoliko vrhunskih igrača poput Gala, Đorđetija, Feluga… Biće neizvesno. Odbrana im je najjači adut – ocenio je Prlainović.

Kapiten Vanja Udovičić smatra da u utakmicu treba ući s krajnjim respektom prema protivniku.

-To je logično, jer je italijanski vaterpolo u usponu. Imaju tri uzastopna finala i zato ne smemo ni jednog trenutka da se opustimo, da ih potcenimo.Najvažnije u ovom meču je da sebe smirimo, uđemo na pravi način u duel. U tom slučaju, imamo velike šanse da pobedimo – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Rezultati Druge lige i Letnje lige

Selektor Dejan Udovičić je poručio da naš tim ne sme da „reaguje na provokacije, simuliranje i sudijske odluke“.

-To bi bilo pogubno. Ovo je finale, niko ne voli da gubi. Ova ekipa ima lepu priliku da ostvari drugi trijumf za redom na svetskim prvenstvima. Ali mi ne želimo da branimo tron osvojen u Rimu, već hoćemo da imamo motiv za osvajanje Šangaja. Šanse su potpuno otvorene – rekao je selektor Udovičić.

Srbiji se pruža šansa da osvoji i drugu zlatnu medalju na svetskim prvenstvima od osamostaljenja. U proteklih pet godina srpski vaterpolisti nisu doneli odličje samo sa SP u Melburnu

Povezana vest:  Selektor Savić saopštio širi spisak igrača za pripreme

-Ova generacija je, pre svega, skup izvanrednih momaka.Oni su čvrsto na zemlji. Znam da će dati sve od sebe da pobede u finalu, ali i na ovome što su uradili tokom leta treba da pred njima skinemo kapu – poručio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović.

Naši vaterpolisti su danas u podne rasplivavali u hotelskom bazenu, večeras imaju trening, kao i sutra pre podne, koji će biti poslednji u Šangaju, pred najvažniji susret na svetskom prvenstvu.

Svi igraču su zdravi, a Mitroviću koji je postigao pobednički gol protiv Mađasrke je sve bolje, tako da će Udovičić protiv Kampanje izaći sa najjačim sastavom. Meč počinje sutra u 15 časova po srednjeevropskom vremenu.