Dva spiska za Kanadu

 

dejan_udovicic_vat_repVaterpolisti Kanade večeras stižu u Beograd,  na pripreme sa srpskom ekipom koje će trajati do 20.novembra. Predviđeno je da se u subotu na Tašmajdanu odigra i zvanična utakmica. Podsetimo selekciju Kanade izuzetno uspešno vodi nekadašnji golman Jugoslavije Dragan Jovanović. Na posednjem prvenstvu sveta u Rimu vaterpolisti zemlje „javorovog lista“ su predstavljali jedno od najprijatnijih iznenađenja osvajanjem osmog mesta.

Povezana vest:  Gocić i Nikić: Nije baš svejedno

Selektor Srbije Dejan Udovičić je za ovu akciju napravio dva spiska. Na prvom su igrači koji će sparingovati Kanađanima na Tašmajdanu 17. i 18. februara . Ne njemu nema igrača Partizana i Vojvodine koji imaju po rasporedu susrete Evrointer lige.

19. i 20. februara u bazenu će se naći vaterpolisti Srbije, igrači ova dva tima sa igračima iz Pro Reka i Katara koji će igrati zvaničnu utakmicu a zatim se i pripremati za meč sa Turskom u okviru četvrtog kola Svetske lige 23.februara u Istanbulu.

Povezana vest:  Rađen: Neću davati izjave do kraja postupka

Na prvom spisku su: Janko Radović, Nikola Dedović, Aleksa Šaponjić, Aleksandar Petrović, Petar Marković, Denis Šabani (Student), Nemanja Ubović, Strahinja Rašović, Viktor Rašović, Marko Matović, Mihajlo Milićević (Beograd), Miloš Miličić (Vojvodina) i Sava Randjelović (Niš).

Na drugom, glavnom spisku, su: Slobodan Soro, Branislav Mitrović , Duško Pijetlović, Nikola Rađen, Milan Aleksić, Živko Gocić, Marko Avramović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Slavko Gak, Miloš Ćuk (Partizan), Gojko Pijetlović (Kataro), Slobodan Nikić , Filip Filipović, (Pro Reko),Srđan Vuksanović, Boris Vapenski, Uroš Kalinić i Petar Filipović.

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog kod gradonačelnika

Posle utakmice sa Kanadom biće određen spisak putnika za Tursku. U Istanbulu a selekciji će se priključiti kapiten Vanja Udovičić.