Dva spiska za Kanadu

 

dejan_udovicic_vat_repVaterpolisti Kanade večeras stižu u Beograd,  na pripreme sa srpskom ekipom koje će trajati do 20.novembra. Predviđeno je da se u subotu na Tašmajdanu odigra i zvanična utakmica. Podsetimo selekciju Kanade izuzetno uspešno vodi nekadašnji golman Jugoslavije Dragan Jovanović. Na posednjem prvenstvu sveta u Rimu vaterpolisti zemlje „javorovog lista“ su predstavljali jedno od najprijatnijih iznenađenja osvajanjem osmog mesta.

Povezana vest:  Radnički želi pobedu nad Galatasarajom za kraj grupne faze

Selektor Srbije Dejan Udovičić je za ovu akciju napravio dva spiska. Na prvom su igrači koji će sparingovati Kanađanima na Tašmajdanu 17. i 18. februara . Ne njemu nema igrača Partizana i Vojvodine koji imaju po rasporedu susrete Evrointer lige.

19. i 20. februara u bazenu će se naći vaterpolisti Srbije, igrači ova dva tima sa igračima iz Pro Reka i Katara koji će igrati zvaničnu utakmicu a zatim se i pripremati za meč sa Turskom u okviru četvrtog kola Svetske lige 23.februara u Istanbulu.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Vaterpolisti Srbije danas protiv Crne Gore u finalu EP

Na prvom spisku su: Janko Radović, Nikola Dedović, Aleksa Šaponjić, Aleksandar Petrović, Petar Marković, Denis Šabani (Student), Nemanja Ubović, Strahinja Rašović, Viktor Rašović, Marko Matović, Mihajlo Milićević (Beograd), Miloš Miličić (Vojvodina) i Sava Randjelović (Niš).

Na drugom, glavnom spisku, su: Slobodan Soro, Branislav Mitrović , Duško Pijetlović, Nikola Rađen, Milan Aleksić, Živko Gocić, Marko Avramović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Slavko Gak, Miloš Ćuk (Partizan), Gojko Pijetlović (Kataro), Slobodan Nikić , Filip Filipović, (Pro Reko),Srđan Vuksanović, Boris Vapenski, Uroš Kalinić i Petar Filipović.

Povezana vest:  Pijetlović: Moramo da uspostavimo naš sistem igre protiv Rusije

Posle utakmice sa Kanadom biće određen spisak putnika za Tursku. U Istanbulu a selekciji će se priključiti kapiten Vanja Udovičić.