reprezentacija_srbije_bazen

Srpski vaterpolisti: Tajna uspeha u prijateljstvu

 

Vicešampioni sveta, vaterpolisti Srbije, stigli su danas u Beograd, a na aerodromu „Nikola Tesla“ priređen im je svečani doček. Kapiten naše reprezentacije Vanja Udovičić u obraćanju novinarima rekao je da je medalja osvojena u Šangaju „poklon Srbiji i srpskom narodu“.

-Hvala igračima koji su tokom ovog leta pružili nešto izuzetno. Pokazali smo veliku borbenost i zalaganje na putu do medalje. Drago mi je što sam kapiten , saigrač, a pre svega, prijatelj ovim momcima. Zahvaljujem se stručnom štabu i svim ljudima koji su nam omogućli da predstavljamo Srbiju – rekao je Udovičić

Povezana vest:  Pijetlović: Moramo da uspostavimo naš sistem igre protiv Rusije

On je ponovio da „ostaje žal za propuštenim šansama u finalu“.

-Ova ekipa još nije dostigla zenit. Očigledno je da još nismo zreli za sam vrh, ali sam uveren da ćemo ga uskoro postići. Voleo bih bar još jedno finale u ovom sastavu – rekao je Udovičić.

Selektor Dejan Udovičić:zahvalio se igračima na svemu što su pokazali u prethodna dva meseca.

Povezana vest:  PRVA B LIGA, Poraz Kikinđana

-Ovo leto je bilo najteže za poslednjih šest godina otkako sam selektor. Zato je uspeh još veći. Izborili smo vizu za London i igrali dva finala. Hvala momcima i želim im da se dobro odmore, kao i mnogo sreće u klubovima – rekao je selektor Udovičić.

Novinarima se obratio predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović koji je rekao da mu je bilo „zadovoljstvo i posebna čast biti uz ove momke“.

Povezana vest:  Zvezda posle dve godine ponovo u srpskom vaterpolu

-Srećni smo što smo se posle 25 dana vratili u Srbiju. Vaterpolisti su primer zalaganja, dobrog ponašanja i drugarstva. Posebno sam ponosan zbog načina na koji su pobedili Mađare u polufinalu. Pokazali su, u pravom smislu te reči, kakav je karakter naše zemlje – rekao je Sovrović.

U ime Skupštine grada Beograda, vaterpoliste je pozdravio zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić, dok je generalni sponzor vaerpolo tima Telekom Srbija svakog igrača i članove stručnog štaba nagradio najnovijim mobilnim telefonom.