kzn_2011

Milanović: Cilj u novoj sezoni je plasman na fajnal-for

 

Vaterpolisti Partizana, aktuelni šampioni Evrope, u novu sezonu ulaze sa nešto manjim ambicijama u odnosu na prethodnu jer će zbog odlaska nekolicine standardnih igrača za uspeh smatrati i plasman na fajnal-for Evrolige.

Crno-beli su u letnjem prelkaznom roku ostali bez Andrije Prlainovića, Nikole Rađena, Duška Pijetlovićaa, Teodorosa Hadžiteodoroa i Marka Avramavića, a na Banjicu su stigli manje afirmisani igrači poput Uroša Čučkovića, Nemanje Vica i Mađara Lasla Šuranjija.

-Nakon one fantastične večeri u Rimu zaokružili smo jedan dugačak ciklus koji je trajao 35 godina i sada za nas počinje novi put. Teško će biti nadomestiti sve one koji su otišli, zbog čega je potrebno da stvorimo novu atmosferu i da radimo na drugačiji način. Ambicije su nam malo manje nego prošle sezone, pokušaćemo da odemo na fajnal-for. Ono što mogu da obećam jeste da ćemo namučiti sve rivali, pogotovo na Banjici – rekao je trener crno-belih Igor Milanović na današnjoj konferenciji za novinare.

Povezana vest:  'Delfini' deklasirali i Rumune

Kapiten crno-belih Vladimir Vujasinović istakao je da je „tim ostao bez istinskih šampiona, ali da je to neminovost“.

-Umesto njih došli su nam neki novi klinci i učinićemo sve da se što bolje ukllope. Mi smo evropski šampioni i moramo tako i da se ponašamo. Pokušaćemo jakim radom da stvorimo novi tim – rekao je Vujasinović.

Povezana vest:  Udovičić simbolično započeo punjenje bazena u Areni

Golman Slobodan Soro priznao je da još nije zaboravio ubedljiv trijumf u Rimu protiv favorizovanog Pro Reka.

-Taj uspeh smo postigli na zaista neverovatan način. Ali i ove godine, bez obzira na sve promene imamo velika očekivanja. Uprkos svemu i sad imamo kvalitetnu ekipu i verujem da možemo da odemo na fajnal-for – istakao je Soro i dodao da u prvenstvu Srbije očekuje da Zvezda i Vojvodina budu nešto jači rivali, ali da je siguran kako će titula ostati na Banjici.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Savetnik ambasade Pekić posetio vaterpolo reprezentativce

Predsednik kluba Aleksandar Šoštar svestan je da će sledeća sezona biti teža nego prethodna.

-Mi nikad ne bežimo od odgovornosti jer smo veliki klub. U ovom momentu nemamo realne zamene za igrače koji su otišli, ali i dalje imamo zavidan kvalitet – poručio je Šoštar.