lav kup logo

LAV KUP SRBIJE

Sutra žreb za šesnaestinu finala kupa

 

U Staroj Pazovi sutra će se obaviti žreb za šesnaestinu finala Kupa Srbije, a prvi mečevi se igraju ovog meseca, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije. Parove će izvlačiti selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković, a žreb u Kući fudbala počinje u 13.00.

Ukupno 32 tima učesnika podeljeni su u dve grupe. U prvom, kvalitetnijem „šeširu“ nalaze se timovi iz Super lige Srbije, dok se u slabijem nalaze 13 timova koji su do šesnaestine finala došli iz druge lige, i tri pobednika predtakmičarskog kola.

Povezana vest:  Muamba počeo da hoda

Mečevi šesnaestine finala igraće se u sredu 21. septembra, a na programu je samo po jedna utakmica. Ako rezultat bude nerešen, neće se igrati produžeci, već će se odmah izvoditi penali.

Prednost u domaćinstvu imaće timovi koji su plasman u šesnaestinufinala obezbedili kao članovi trećih i nižih liga u prošloj  sezoni. Ovde su to tri kluba: Radnički iz Niša, Donji Srem iz Pećinaca i Šumadija iz Jagnjila. Ostala domaćinstva odrediće se žrebom.

Povezana vest:  Pogba: Moram još da učim

Titulu brani Partizan. Osmina finala je na programu 26. oktobra, a četvrtfinale 23. novembra. Termini polufinala su 21. mart i 11. april, a finale je 16. maja iduće godine.

Prvi šešir: Partizan, Vojvodina, Crvena zvezda, Sloboda Sevojno, Rad, Spartak, OFK Beograd, Javor, Borac Čačak, Smederevo, BSK Borča, Jagodina, Hajduk, Metalac, Inđija, Čukarički.

Drugi šešir: Bask Beograd, Radnički 1923, Novi Pazar, Banat, Sinđelić Niš, Napredak, Radnički Sombor, Proleter Novi Sad, Mladost Lučani, Novi Sad, Teleoptik, Srem, Kolubarra, Radnički Niš, Donji Srem, Šumadija.

Povezana vest:  Niko Kovač zamenio Štimca na klupi Hrvatske