partizan_grupna_bazen_par_seg

LIGA ŠAMPIONA

Partizan strpljivom igrom protiv Mađarskog šampiona

 

Vaterpolisti Partizana pokušaće strpljivom igrom da zabeleže pobedu u utakmici trećeg kola Lige šampiona u kojoj igraju sa šampionom Mađarske Egerom, rekao je danas pomoćni trener šampiona Evrope Uroš Stevanović.

-Imamo novu, mladu ekipu za koju treba strpljenja, ovo nam je veoma bitna utakmica i moramo da pobedimo što neće biti lako – rekao je Stevanović.

On je ocenio da tim Egera koji u prve dve utakmice nije osvojio bodove ima dobar tim i mora da igra na pobedu, ali je dodao i da Partizan ima kvalitetniji i spremniji tim.

-Oni su trenutno bez bodova, ali imaju kvalitetan tim. Moramo da budemo strpljivi da ne bi ušli u njihov ritam. Ekipa je zdrava i spremna i idemo na pobedu – kazao je pomoćni trener Partizana koji će sutra voditi ekipu umesto prvog trenera Igora Milanovića.

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog osvojili turnir u Sidneju

Milanovića je LEN suspendovao sa tri utakmice posle reakcija na sudijske odluke na kraju utakmice prvog kola kada je Partizan na Banjici izgubio od Egera. Posle dve utakmice u Grupi C u kojoj Partizan igra sa tri mađarska kluba, Seged vodi sa šest bodova, Vašaš je drugi sa četiri dok Partizan ima jedan bod.

Eger kao i ostali protivnici beogradskog kluba u grupi je predstavnik mađarske škole vaterpola koju je Stevanović nazvao „plivaj i šutiraj“ stilom igre.

Povezana vest:  Vaterpolisti Partizana savladali OSC na Banjici

-Grupa je kompikovana i ‘čudna’, a po kvalitetu sigurno najača ove sezone. Imamo jedan bod, ali je sve u našim rukama. Treba da rešimo jednu tešku ali za nas normalnu situaciju – rekao je predsednik Partizana Aleksandar Šoštar.

Vaterpolista Partizana Uroš Čučković kazao je pred utakmicu da je protivnik jak ali da se u utakmicama na Banjici Parizan koncentriše samo na svoju igru.

-Druga i treća četvrtina protiv Vašaša pokazale su kako treba da igramo i ako tako nastupimo pobeda neće izostati – rekao je Čučković koji je letos došao u redove šampiona Evrope.

Stefan Mitrović koji je u prvom kolu protiv Segeda zaradio isključenje i suspenziju na jednoj utakmici zbog grube igre smatra da je Partizan posle uvodnih mečeva sada i psihički spreman za izazove.

Povezana vest:  EP 2016, Savić zadovoljan igrom protiv Rusije

-Mislim da smo konačno psihički spremni i da ništa ne može da nas iznenadi. Moramo da budemo koncentrisani, posebno na početku meča da bi nametnuli ritam koji nama odgovara – kazao je Mitrović.

Partizan u narednih dvadeset dana očekuje gust raspored pošto će posle meča sa Egerom igrati fajnal for Kupa Srbije, a već 7. decembra očekuje ga meč Superkupa Evrope u Savoni sa istoimenim italijanskim timom koji je prošle godine osvojio LEN trofej. Već 14. decembra Partizan će gostovati u Egeru kada se na klupu vraća Igor Milanović.