dejan savic

Savić: Rezultat nam trenutno nije primaran

Vaterpolisti Srbije, šestostruki osvajači Svetske lige, sutra od 10 sati po našem vremenu, na startu 12. po redu završnog turnira u ruskom Čeljabinsku igraju protiv selekcije Kine. Selektor Dejan Savić, koji će prvi put predvoditi nacionalni tim na nekom velikom takmičenju, ističe da je ekipa u trenažnom procesu i da u ovom trenutku rezultat nije primaran.
-Zadovoljan sam dosadašnjim radom, reprezentacija ima svoju atmosferu koju nastojimo da održimo. Biae nam interesantni Mađari i Crnogorci zbog utakmica na Svetskom prvenstvu u Barseloni, dok je Brazil nepoznanica – rekao je Savić.
Kapiten Vanja Udovičić, koji je zajedno sa Živkom Gocićem osvojio svih šest titula u ovom takmičenju, istakao je da je teško prognozirati bilo šta, jer srpski tim nije u najjačem sastavu.
-Dobro će nam doći takmieenje da vidimo gde smo u odnosu na ono što želimo da budemo u Barseloni. Imamo lepu sliku, dobro funkcionišemo, mlađi se uklapaju na pravi način. Rezultatski gledano, prvo u polufinale, pa onda finale. To je cilj – poručio je Udovičić.
U ekipi Srbije izostaće igrači Crvene zvezde Andrija Prlainović, Duško Pijetlović i Borisa Vapenski, koji zajedno sa Nikolom Dedovićem iz Partizana treniraju u Beogradu, a nacionalnom timu pridružiće se po povratku ekipe iz Rusije.
Na Savićevom spisku su: Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović (golmani), Živko Gocić, Dušan Mandić, Filip Filipović, Vanja Udovičić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Stefan Mitrović, Miloš Ćuk, Aleksa Šaponjić, Slobodan Nikić i Nemanja Ubović.  Srbija u sredu od 15.15 po našem vremenu igra sa Rusijom, a takmičenje u grupi B završava u četvrtak od 10 sati protiv Brazila. U A grupi su SAD, Crna Gora, Japan i Mađarska. 

Povezana vest:  Kragujevčani na korak od četvrtfinala