predrag perunicic jan 2013

Peruničić: Još nemamo model za privatizaciju klubova

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić izjavio je danas u Leskovcu da još uvek nije pronađen pravi model za privatizaciju sportskih klubova u Srbiji i podsetio da je ministarstvo uradilo istraživanje koje je pokazalo da čak 60 odsto ispitanika nije zainteresovano kako će se ta privatizacija izvrsiti.
Ujedno, kako je naveo Peruničić, imovinski odnosi i ko gazduje klubovima i objektima takođe nisu jasni.
-Nekada je postojala SOFKA i znalo se ko su osnivači klubova i čije su prostorije. Danas imate više pravnih lica, udruženja građana, deoničarska društva i svi su oni na neki način vlasnici. Zato ministarstvo omladine i sporta ne može samo da reši taj problem, jer je potrebno uključiti i ministarstvo finansija, a potom i ministarstvo građevine i svi zajedno da rešimo taj problem. Eto u fudbalu imate mnogo toga što
nije sport. Fudbalski stadioni su takođe problem, jer se ne zna čiji su tačno, lokalne zajednice, grada ili države – rekao je Peruničić na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave u Leskovcu.
On je podsetio da će ministarstvo posebno pomagati školski sport, da će poboljšavati sportsku infrastrukturu i da će voditi računa o profesionalnom sportu.
-Ne može kriza da bude opravdanje za loše rezultate. Moramo da budemo odgovorni i da prvo omogućimo da sva deca imaju uslove da se bave sportom i da se omasovi školski sport – poručio je Peruničić.
Prema njegovim rečima novca za razvoj sporta ima malo, ali i naglasio da će ministarstvo uložiti maksimalan napor da se raspoloživa sredstva pametno podele. Pre dolaska u Leskovac, Peruničić je posetio Vlasotince, i tamo takođe razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave.

Povezana vest:  Nagrade Đokoviću, Španovićevoj, Stojadinoviću i Simiću