dejan_udovicic_banjica

Udovičić: EP u Holandiji je poslednja provera pred OI

 

Selektor vatepolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je danas da će ekipa, kao i uvek, pokušati da ostvari što bolji plasman na Evropskom prvenstvu u Holandiji, ali da će to takmičenje biti važno i kao poslednja provera pred glavni događaj sezone – Olimpijske igre u Londonu.

-Grupa je teška ali zadovoljan sam. Najvažnije je da vidimo kakve su nam mogućnosti uoči OI u Londonu. Važno je za početak da prođemo grupu, a posle ćemo videti šta će biti. Naravno da svi želimo da napadnemo prvo mesto, to je naš dug preme prethodnim generacijama srpskog vaterpola, ali i onima koji dolaze – rekao je Udovičih na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  Vaterpolisti u 2024. godinu ulaze u novom ruhu

Vaterpolo reprezentativci Srbije okupiće se u subotu u Beogradu.

-Potrebna nam je sveža krv pred ovo EP, a svu odgovornost za spisak i rezultate snosiću ja kao selektor. Ako neko od igrača iskoči na šampionatu imaće dobru šansu da se nađe u timu za OI – rekao je Udovičić.

Udovicć je kazao da će ekipa od 26. do 30. decembra boraviti u Holandiji kada se vraća u Beograd, dok 8. januara putuje na turnir na grcko ostrvo Ios. Ekipa će na Evrpsko prvenstvo otputovati 14. januara.

-Prvu utakmicu na šampionatu igramo protiv Španije i najveći deo onoga šta budemo radili do tada biće u funkciji što bolje pripreme za taj uvodni meč – kazao je Udovičić.

Povezana vest:  Uprava VK Partizan: Zakazana sednica Skupštine je nelegitimna

On je dodao da su svi igrači zalužili da se nađu na spisku za EP i obrazložio odsustvo Borisa Vapenskog.

-Vapenski je već duže vreme na prekretnici. Činimo sve da mu pomognemo, ali neke stvari mora sam da razreši. Nije otpisan zauvek iz reprezentacije, ali želja i angažovanje moraju da budu na višem nivou – objasnio je Udovičić.

Predsednik Vaterplo saveza Srbije Velibor Sovrović izjavio je da je ta organizacija zadovoljna rezultatom reprezentativnih selekcija u 2011. godini.

-Seniorska muška reprezentacija biće centralna tema Olimpijskih igara u Londonu. Sa finansijske strane uspeli smo da preguramo izuzetno tešku godinu, a nadam se da će tako biti i sledeće – rekao je Sovrović.

Povezana vest:  Rađen se žalio Sudu u Lozani

On je dodado da očekuje da nacionalni tim bude među prve četiri ekipe na EP i istakao da je veoma važno što je Beograd dobio organziaciju EP 2016. godine.

Na spisku se nalazi 18 igrača:

Golamani: Slobodan Soro, Gojko Pijetlović, Bransilav Mitrović

Centri: Duško Pijtelović, Slobodan Nikić, Nemanja Ubović.

Bekovi: Vanja Udovičić, Milan Alkesić, Nikola Rađen

Desna strana: Marko Avramović, Živko Gocih, Filip Filipović, Luka Šaponjić i Dušan Mandić.

Leva strana: Miloš Chuk, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Aleksa Šaponjić.

Vaterpolisti Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Holandiji od 16. do 29. januara u B grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Španijom.