Vojvodina i Partizan dobili rivale u Evroligi 

U Zagrebu je obavljeno žrebanje za takmičenje po grupama u ovogodišnjoj Evroligi. Srbija će prvi put u istoriji imati dva predstavnika u najboljem evropskom takmičenju. Srpski šampion Partizan igraće u grupi C, a rivali će biti mađarski Honved, Budva i Olimpijakos iz Atine. Zaista će ljubitelji vaterpola gledati na beogradskoj Banjici uzbdljive mečeve u okviru grupne faze takmičenja, a dueli protiv tri snažna rivala će i pokazati ima li Partizan tim kadar da se ove sezone domogne fajnal-fora.
Vaterpolisti Vojvodine igraju prvi put u klupskoj istoriji u Evroligi. Mladi tim iz Novog Sada je tokom kvalifikacionog turnira pokazao da ne uzmiče ni pred jednim rivalom. Sigurnoi je da će se Novosađani nadigravati i natplivavati sa svojim protivnicima u grupi A, pogotovu u svom bazenu, gde se očekuju ispunjene tribine. Rivali će biti španska Barseloneta, Mladost iz Zagreba i Jadran iz Herceg Novog. Sigurno je da Vojvodina ne spada, barem za sada, u krug timova za prolaz u dalju rundu takmičenja, ali možda vaterpolisti srpskog vicešampiona i njihov trener Dejan Stanojević, nadahnutom igrom i srčanošću, ostvare još jedan podvig i senzaciju na evropskoj pozornici. Neosporno je da se vaterpolo u Novom Sadu probudio i da doživljava procvat posle dosta teških godina za novosadski klub. 
Inače i ovogodišnje nadmetanje u Evroligi obeležiće dosta srpskih igrača, koji nastupaju širom evrope u mnogim evropskim klubovima. Titulu prvaka Evrope brani Primorac iz Kotora.

Povezana vest:  Savić: Bilo je oscilalcija, ali bitan je rezultat

Kompletne grupe Evrolige 2009/2010
Grupa A

Barseloneta (Španija)
Vojvodina (Srbija)
Mladost (Hrvatska)
Jadran (Crna Gora)

Grupa B
Vašaš (Mađarska)
Primorac (Crna Gora)
Panionios (Grčka)
Jug (Hrvatska)

Grupa C
Honved (Mađarska)
Partizan (Srbija)
Olimpijakos (Grčka)
Budva (Crna Gora)

Grupa D
Sintez (Rusija)
Šturm (Rusija)
Pro Reko (Italija)
Eger (Mađarska)

Pored Evrolige, u Zagrebu su izvučeni parovi osmine finala LEN kupa. Srbija nažalost, neće imati predstavnika u završnici LEN kupa. Niš nije prošao kvalifikacije, ove godine. Branilac trofeja u LEN kupu je mađarski Seged

Povezana vest:  EP MAĐARSKA 2014, Savić zadovoljan pobedom, ali uzdržan

Parovi osmine finala u sezoni 2009/2010

Briksia (Italija) – Mataro (Španija)
Savona (Italija) – Sabadelj (Španija)
Oradea (Rumunija) – Posilipo (Italija)
Primorje (Hrvatska) – Jadran (Hrvatska)
Kataro (Crna Gora) – Patras (Grčka)
Vuljagmeni (Grčka) – Špandau (Nemačka)
FTC (Mađarska) – Seged (Mađarska)
Marselj (Francuska) – Spartak (Rusija)