slobodan_soro_vat_par

Slobodan Soro: EP pođednako važno, kao i Igre u Londonu

 

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Slobodan Soro rekao je večeras da mu je predstojeće Evropsko prvenstvo pođednkao važno kao i Olimpijske igre i da ekipa uvek ide na osvajanje zlatne medalje.

-Za razliku od mnogih ne gledam na EP kao na pripreme za Olimpijske igre. Šampionat Starog kontinenta je jedno od najjačih takmičenja i mi kao i uvek želimo da osvojim žlato. Mislim da dosta toga zavisi od nas i siguran sam da bi svaka medalja predstavljala uspeh za naš vaterpolo – rekao je Soro posle otvorenog treninga u ekskluzivnoj teretani “Revolution Gym“ na Bežanijskoj kosi.

Povezana vest:  Vrnjačka Banja postaje Nacionalni vaterpolo centar

Reprezentaciju Srbije od 16. do 29. januara u Ajndhovenu očekuje kontinentalni šampionat, gde brane bronzanu medalju osvojenu pre dve godine u Zagrebu.

-Dobro samo radili u dosadašnjem toku priprema, situacija je pomalo specifična, jer je EP u jeku sezone zbog Olimpijskih igara. Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju, dosta vremena koristimo da se prisetimo lepih trenutaka i ranijih uspeha nacionalnog tima – dodao je Soro.

Povezana vest:  Radnički obezbedio polufinale završnog turnira LŠ

Najbolji srpski vaterpolisti nalaze u B grupi zajedno sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Rumunijom, Španijom i Nemačkom. U A grupi takmičeće se Italija, Mađarska, Makedonija, Turska, Grčka i domaćin Holandija.