vanja_udovicic_fina_kup_2010 

Vaterpolisti Srbije pobedili selekciju Crne Gore
 
Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je danas selekciju Crne Gore sa 7:6 (3:1, 1:3, 2:1, 1:1), u drugom kolu turnira „Samaridis kup“ na grčkom ostrvu Hiosu.

To je prva pobeda srpskih vaterpolista na turniru, nakon što su juče na startu poraženi od Španaca (11:10).

U poslednjem trećem kolu Srbija u sredu igra protiv domaćina Grčke.

Pred oko 300 gledalaca, sudili su Kuh (Mađarska) i Zuska (Slovačka).

Povezana vest:  Vaterpolisti Partizana pobedom počeli regionalnu ligu

Srbija: Soro, Mandić, Gocić 1, Udovičić 3, Chuk 1, Nikić , D.Pijetlović, Aleksić, Rađen, Filipović 1, Prlainović 1, S.Mitrović, B.Mitrović.

Crna Gora: Šefik, Brguljan 1, Pasković, Petrović 1, Vukčević, Radović 1, M.Janović 1, N.Janović, Ivović, Brguljan, Gojković 2, Klikovac, Šćepanović.

Igrač više: Srbija 10 (5) , Crna Gora 6 (1).

Prijateljski susret doneo je takmičarsku utakmicu u kojoj se rivali nisu štedeli do samog kraja. Srbija je odlično počela meč i u prvoj četvrtini mogla je i više od tri puta da matira golmana Šefika.

Povezana vest:  Savić i Jelenić: Ovo je nešto neverovatno

Kada su prilike propuštene, neke i sa igračem više, Crna Gora je uspela da uhvati ritam i sredinom drugog dela povede sa 4:3. Ipak, naša selekcija je uspela da izjednači rezultat. Usledio je još po jedan gol na obe strane, a potom je Vanja Udovičić sa dva uzastopna gola obezbedio nedostižnu prednost 7:5 četiri minuta pre kraja.

Povezana vest:  Vujasinović: Mogli smo da napravimo i veću prednost

Srbija je na kraju zasluženo slavila, iako je rival uspeo da smanji prednost, zatim imao šansu i da izjednači. Nekoliko čudnih sudijskih odluka išlo je direktno na štetu naše ekipe, jer pojedini prekršaji na Filipoviću i Prlainoviću nisu sankcionisani.

Najbolji i najefikasniji igrač utakmice, Vanja Udovičić, susret će pamtiti i po činjenici da mu je prvi postignuti gol bio jubilarni 300. za nacionalnu reprezentaciju.