reprezentacija_srbije_bazen

Vaterpolisti Srbije drugi na Samaridis kupu

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto na turniru „Samaridis kup“ pošto je večeras u poslednjem trećem kolu savladala domaću selekciju Grčke sa 8:3 (3:0, 2:1, 1:1, 2:1). Pobednik turnira na grčkom ostrvu Hiosu je Crna Gora, koja je savladala Španiju sa 10:6, a do trofeja je došla zahvaljujući boljoj gol razlici od Srbije. Treće mesto zauzela je Španija, a četvrto Grčka.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Slobodan Soro, dok je najbolji strelac Španac Molina.

Povezana vest:  Zoran Babić novi predsednik Vaterpolo saveza Srbije

Pred oko 500 gledalaca, sudili su Kun (Mađarska) i Aleksandresku (Rumunija).

Grčka: Karabetas, Milonakis, Miralis 1, Kokinakis, Delakas 1, Teodoropulos, H.Afrudakis, Doskas 1, J.Afrudakis, Funtulis, Aleksadinis, Vulgarakis, Galanidis.

Srbija: Soro, A.Šaponjić, Gocić 1, Mandić 1, Ćuk, D.Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić 1, L.Šaponjić, Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović, B.Mitrović.

Igrač više: Grčka 6 (1), Srbija 5 (3).

Peterci: Grčka 2 (1).

Vaterpolisti Srbije sigurno su došli do pobede protiv domaćina u utakmici sa koje su izostali kapiten Vanja Udovičih i Nikola Rađen zbog bolesti. Grci su, s druge strane, igrali u najjačem sastavu, sa povratnicima Doskasom i J. Afrudakisom. Već u prvoj četvrtini bila je primetna razlika u kvalitetu, a Gocić, Nikić i Aleksić su obezbedili visoku prednost. U drugih osam minuta golove su postigli Filipović i, prvi put u karijeri za reprezentaciju Mandić, dok je kod Grka precizan bio Delakas.

Povezana vest:  Pijetlović i Drašović potpisali za VK Novi Beograd

Posle velikog odmora tempo je donekle opao. Duško Pijetlović je bio strelac šestog gola za Srbiju, za Grke je pogodio Doskas, kojem je neki minut ranije Soro odbranio peterac. Tačku na ubedljivu i zasluženu pobedu stavili su lepim golovima Filipović i Prlainović.

Srpski vaterpolisti sutra se vraćaju u Beograd, odakle će u subotu ujutro otputovati u holandski grad Ajndhoven, domaćina prvenstva Evrope od 16. do 29. januara. Srbija će na kontinentalnom šampionatu igrati u B grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Rumunijom, Španijom i Nemačkom.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije slavili protiv Rumunije u Bukureštu