selektor udovicic

EP HOLANDIJA 2012
Srpski vaterpolisti: Nema kalkulacija, pobedićemo Crnu Goru
 
Vaterpolo reprezentativci Srbije poručili su danas iz Ajndhovena da u utakmici poslednjeg kola B grupe Evropskog prvenstva protiv Crne Gore neće kalkulisati, iako je naš tim ozbezbedio prvo mesto u grupi.
Sutrašnjem protivniku su neophodna tri boda, ali selektor Dejan Udovičić je uveren da će Srbija pružiti maksimum.
-Naš plan je od samog početka jasan. Imamo način rada koji se ne menja ni uoči poslednjeg kola i naš cilj su tri boda. Odmah posle utakmice sa Rumunijom počeli smo pripreme za duel sa Crnom Gorom. Gledali smo ih i protiv Španije, imaju novog selektora i čini mi se da su se približili italijanskom modelu igre – rekao je Udovičić.
Desni bek Filip Filipović ima problema sa laktom, zbog kojeg ide na terapije, ali je uveren da će biti spreman za duel sa snažnim protivnikom.
-Crnogorci imaju imperativ pobede i to može da bude kontraproduktivno. Naše je da nastavimo na ovakav način i gledamo samo sebe. Možda je problem to što nemaju levorukog igrača, ali su ekipa za svako poštovanje – rekao je Filipović.
On je dodao da je važno da tim nastavi sa podizanjem forme.
Reprezentativac Milan Aleksić smatra da je Crna Gora odlična ekipa i da će o pobedniku odlučivati nijanse.
-Utakmica je važna i naš cilj je da u dobroj atmosferi dočekamo odlučujuće mečeva. Želimo da uz jaku odbranu i ritam odradimo posao na najbolji način – rekao je Aleksić.
Utakmica petog kola B grupe Srbije – Crna Gora igra se sutra od 16 časova u Ajndhovenu.

 

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije poraženi na startu Samaridis kupa