jose-mourinho_real

Sukob Žozea Murinja i igrača
 
U Real Madridu neće po lepom pamtiti ove nedelju. Poraženi su u sredu na Santiago Bernabeuu 2-1 od Barselone u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja, nakon čega su uslediee medijske kritike Pepeovog gaženja Mesija kao i trenerove taktike.
Prema napisima Marce nova u nizu negativnih epizoda dogodila se u petak na treningu Reala kada je došlo do sukoba između Murinja i Serhija Ramosa. Navodno je kontroverzni portugalski trener optužio igrače za izdaju zbog njihovih izjava za medije.
-Vi momci ste me ubili u mixed-zoni -rekao je Murinjo.
-Ne šefe. Samo ste pročitali ono što je objavljeno u novinama, a ne sve ono što smo rekli – odgovorio je Ramos.
-Naravno, jer ste vi Španci svetski prvaci, imate prijatelje u novinama koji vas štite, kao i golman – završio je Murinjo.
Bila je to jasna aluzija na golmana Ikera Kasilkasa koji je u tom trenutku stajao nekih 30-ak metara dalje, te je načuo razgovor.
-Šefe, ovde kažemo stvari jedni drugima u lice – kazao je Kasiljas. Murinjo se tada navodno okrenuo prema Ramosu i upitao ga:
-Gde si bio kod prvog gola, Serhio? – upitao je Murinjo.
-Čuvao sam Žerarda Pikea – odgovorio je Ramos.
Na to je Portugalac kontrirao: – E pa trebao si da čuvaš Pujola.
Upravo je Pujol bio strelac prvog Barseloninog gola kojeg je u trenutku izvođenja udarca iz ugla trebao čuvati Pepe, jer su on i Ramos zamenili uloge kod prekida.
-On (Pujol) i Pike su privlačili odbrambene igrače i mi smo odlučili zameniti igrače koje markiramo – rekao je Ramos.
-Šta je to sada? Sada se ponašate kao da ste vi treneri? – uzrujao se Murinjo.
-Ne, ali u zavisnosti od situacije u utakmici ponekad je potrebno promeniti igrača kojeg čuvate. Ti nikad nisi bio profesionalni igrač pa ne znaš da je to ponekad nužno – nije ostao dužan Ramos.
Marca također tvrdi da su Realovi igrači bili nezadovoljni još nakon Murinjovog medijskog napada na igrače nakon božićne pauze kada je neke od njih optužio da su tokom praznika samo jeli i pili.

 

Povezana vest:  FSS potpisao ugovor o saradnji u vezi sa izgradnjom stadiona