dejan_udovicic

EP HOLANDIJA 2012
Udovičić: Momci hvala, najbolji ste
 
Vaterpolo reprezentacija Srbije trijummfalno je okončala šampionat Evrope u Ajndhovenu pobedom u finalu nad Crnom Gorom, a selektor Dejan Udovičić naglasio je da zasluge za novi veliki uspeh pripadaju prvenstveno igračima.
-Momci, hvala. Bili ste zaista najbolji i zasluženo ste prvi – izjavio je posle meča zadovoljni selektor.
-Ajmo rukometaši, dajte i treće zlato – poručio je Udovičić uoči finala rukometnog prvenstva Evrope u Beogradu, gde igraju Srbija i Danska.
Stefan Mitrović je istakao da je u teškoj i neizvesnoj borbi sa ekipom Srne Gore podrška navijača bila od neprocenjivog značaja.
-Hvala našim navijačima koji su došli u ovolikom broju. Bila je to neverovatna podrška, pobeda za Srbiju. Pokazali smo da imamo srce i da smo prava ekipa. Uživaj Srbijo! -rekao je Mitrović, dok je kapiten Vanja Udovičić sa visoko uzdignutim peharom proslavljao novi trijumf srpskog vaterpola.
-Ovo je velika pobeda ove generacije, velika pobeda Srbije. Najlepši momenat za bilo koju državu. Izdržžali smo neverovatan pritisak, čestitam svima koji su bili ovde i onima koji su nas bodrili kod kuće – kazao je Udovičić, strelac dva važna gola za našu ekipu.
Slobodan Nikić je dodao da mu je „puno srce“.
-Ova generacija je ispunila san. Bili smo prvi na svetu, pobednici Svetskog kupa i Svetske lige, sada šampioni Evrope. Neopisiva je sreća, jedan od najlepših trenutaka u životu – rekao je Nikić.
Zvanično najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović naveo je da je ovo „čarobna nedelja za srpski sport“.
-Divni momenti, čarobna nedelja za naš sport i celu Srbiju. Podarili smo zlato Srbiji, vraćamo se kući presrećni. Sada smo dva od tri, čekamo rukometaše – rekao je Filipović, aludirajući na prethodni fantastični trujumf Novaka Ðokovića na Australijan Openu.
Nikola Rađen kazao je da mu je zlatna medalja „najlepši poklon za rođendan“ i da je naš tim potpuno zasluženo pobedio, dok je Slobodan Soro naglasio da su momci „za ovo igrali“.
-Zasluženo smo prvaci, igrali smo najbolje i najlepše. Crna Gora je takođe igrala veoma dobro, ali smo pokazali da smo ipak bolji i da zasluženo slavimo – poručio je Soro, a presrećni Miloš Ćuk je podsetio da mu je ovo prva evropska medalja.
-Prva, i još zlatna. Odigrali smo teško finale, uložili i poslednji atom snage, tako da smo zasluženo pobedili – kazao je Ćuk, dok je Živko Gocić naveo da su naši vaterpolisti „zbog ovoga“ došli u Ajndhoven.
-Bio je to težak duel sa neverovatno snažnom Crnom Gorom, divovska borba. Po prikazanim igrama ovo zlato nam u potpunosti pripada – zaključio je Gocić, a predsednik nacionalnog saveza Velibor Sovrović je zajedno sa igračima u bazenu proslavio zlatno odličje.
-Bravo momci, bravo za Srbiju. Šta da kažem, a da se ne ponovim. Najbolji su, i čast je biti na njihovom čelu. Sada još da slave i rukometaši, Srbijo, raduj se! – poručio je Sovrović.

 

Povezana vest:  Vaterpolisti u finalu, osma medalja za Srbiju u Tokiju