vanja_udovicic_vaterpolo

Vanja Udovičić: Mala Srbija pokazala koliko je velika

 

Kapiten vaterpolo reprezentacije Vanja Udovičić izjavio je danas u Beogradu da je sa tri finala „mala Srbija pokazala koliko je velika“. Vaterpolo reprezentacija Srbije vratila se danas sa Evropskog prvenstva iz Ajndhovena, gde je osvojila zlatnu medalju.

-Ovo je velika pobeda za Srbiju. Juče smo imali tri finala. Pokazali smo koliko je mala Srbija velika – rekao je Udovičić novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“ i zahvalio se saigračima, treneru, stručnom štabu i svima koji su navijali.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Španija pobedila Tursku u meču za plasman

Vaterpolisti Srbije juče su osvojili zlatnu medalju na EP, Novak Đoković je odbranio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, a rukometaši su osvojili srebrnu medalju na EP u Beogradu. Selektor Dejan Udovičić takođe se zahvalio svima koji su pomogli.

-Hvala svima koji su pomogli da posle 2006. godine ponovo budemo prvi u Evropi. Hvala navijačima, saradnicima. Hvala momci – svaka čast – rekao je Udovičić.

Golman reprezentacije Slobodan Soro istakao je da vaterpolisti uvek imaju pritisak kada idu na neko takmičenje.

Povezana vest:  Vaterpolistima isplaćeno po 20.000 evra za zlato na EP

-Razmazili smo publiku. Imamo obavezu da pobeđujemo. Na ovom Evropskom prvenstvu je bilo teško, naročito zbog grupe u kojoj smo igrali. Bilo je interesantno. Mislim da smo pokazali najviše od svih i da smo zasluženo osvojili zlatnu medalju – rekao je Soro.

Reprezentativac Srbije Živko Gocić objasnio je da vaterpolisti u svaku utakmicu ulaze „najiskrenije“.

-Tako je bilo uvek, tako je i sada. Nadam se da ćemo imati uspeha I za nekoliko meseci na Olimpijskim igrama u Londonu – rekao je Gocić.

Povezana vest:  Zvezdi pripao derbi na Banjici

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović objasnio je da je Evropsko prvenstvo u Ajndhovenu bilo kontrolno takmičenje za Olimpijske igre i nije krio zadovoljstvo zbog uspeha koji je u Holandiji ostvaren. Vaterpolisti Srbije su na poslednjih 16 takmičenja (olimpijske igre, evropska i svetka prvenstva, kao i svetska liga) osvojili 15 medalja, od kojih su 10 bile zlatne.

Za vaterpolo i rukometnu reprezentaciju Srbije danas u 20.00 biće organizovan svečani doček ispred Skupštine grada.